Élet-Stílus

Újabb madridi Canossa-járás – videó

A Barcelona akár vasárnap bajnok lehet, amennyiben legyőzi vendégét, a Villarrealt. A sárgák szomszédja, a Valencia ugyanis könnyed játékkal újabb csapást mért a tavasszal összeomló Real Madridra.

A találkozón egyirányú volt a forgalom, s a Ramos, Cannavaro, Metzelder, Heinze védőnégyes mindössze szűk félóráig bírta, hogy a fővárosi középpályás védekezés gyakorlatilag nem létezik.

A 28. percben egy laza baloldali passzolgatásból induló akció nyomán Mata szerzett vezetést a hazaiaknak. A valenciaiak úgy passzoltak ötöt, hogy egy madridi játékos sem tudott közbeavatkozni.

Négy perccel később a sokak – így épp a Real – által akart David Silva előtt addig hátráltak a védők, míg a balösszekötő helyén a középpályás lövésre szánta magát, s a jobb alsó sarokba tartó labdát Casillas, a Real idei legjobbja, bevédte.

Valencia-Real Madrid:

Térfélcsere után a találkozó legszebb pillanatával biztosította diadalát a vendéglátó: a 68. percben a Joaquint váltó Pablo Hernandez jobboldali ívelése után a középen
érkező Baraja nem totojázott sokat, ballal a jobb alsó sarokba
bombázott.

Győzelme eredményeként az idényt pocsékul kezdő, ám tavasszal egyre inkább magára találó Valencia megőrizte negyedik helyét a táblázaton.

primera división, 35. forduló

Valencia-Real Madrid 3-0 (2-0)
Mestalla, 55 ezer néző. Vezette: Iturralde González
Gól: Mata (28.), Silva (32.), Baraja (68.)
Valencia: Cesar – Miguel, Albiol, Maduro, Alexis – Marchena, Baraja – Joaquin (P. Hernandez, 46.), Silva (Michel, 55.), Mata (Vicente, 76.) – Villa
Real: Casillas – Ramos, Cannavaro, Metzelder, Heinze – Javi Garcia (Van Der Vaart, 57.), Gago, Marcelo (Drenthe, 82.), Robben – Raúl, Higuain

Bilbao-Real Betis 1-0 (1-0)
Gól: Velez (29.)

Sevilla-Mallorca 3-1 (1-1)
Gól: Kanouté (33., 11-esből), Luis Fabiano (60.), Navas (76.), illetve Aduriz (16.)

Az élcsoport:
1. Barcelona 85 pont (34 mérkőzés), 2. Real Madrid 78, 3. Sevilla 63, 4. Valencia 59, 5. Atlético 55 (34), 6. Villarreal 55 (34), 7. Deportivo 53 (34), 8. Málaga 51 (34)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik