Élet-Stílus

Ferguson csalódott, Benítez optimista

Az őszi, hazai pályán elért győzelem után a Liverpool idegenben is elverte a Manchester Unitedet, a Premier League 29. fordulójában 4-1-re nyert az Old Traffordon. Rafa Benítez szerint csapatának még van esélye a bajnoki címre.

„Egy hét alatt legyőztük a Realt és a Manchester Unitedet is, ha őket megtudtuk verni, bárkit legyőzhetünk” – magyarázta a „vörösök” menedzsere, Rafa Benítez, miután csapata szombaton 4-1-re verte a 76. perctől tíz emberrel játszó listavezetőt.

A ‘Pool 1936 után először nyert ilyen fölényesen az ősi rivális otthonában, és győzelmének köszönhetően versenyben van a bajnoki címért. Momentán négy pont a hátránya a MU-val szemben – igaz, Sir Alex Ferguson együttese egy meccsel kevesebb játszott, mint a Liverpool.

Ezúttal Ferguson gratulált az ellenfél edzőjének (MTI/EPA)

Ezúttal Ferguson gratulált az ellenfél edzőjének (MTI/EPA)

A bajnoki címért folyó versenyfutás (amelynek a Chelsea is részese) kapcsán Rafa Benítez hozzátette: „Realisan nézve az összes hátralévő bajnoki meccsünket meg kellene nyerni ahhoz, hogy elsők lehessünk, és ez nyilván nem egyszerű feladat. Ugyanakkor a Manchester United legyőzése nagy lökést, önbizalmat ad nekünk, és hisszük, hogy ez lehetséges…”

Ferguson, a „vörös ördögök” menedzsere a következőképpen értékelt: „Ha egy csapat 4-1-re nyer az Old Traffordon, bizony nem mondhatjuk, hogy nem érdemelte meg a győzelmet… Megszereztük a vezetést, de elkótyavetyéltük előnyünket, olyan hibákat követtünk el, amelyek nem jellemzőek ránk. Csalódottak vagyunk, de túl kell lépnünk ezen, győzelmekkel kell válaszolnunk erre a vereségre – és ezt is fogjuk tenni…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik