Élet-Stílus

Czink villámlátogatást tett Indian Wellsben

Czink Melinda a kvalifikáció első körében búcsúzott a 3,5 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i tenisztornán. Szávay Ágnesnek nem kell selejtezőt játszania: ő erőnyerőként a második fordulóban, orosz vagy román ellenfél ellen kezd majd.

A világranglistán 75. helyen álló Czink a rangsorban 116. Stephanie Dubois-val találkozott a selejtező első körében.

A 22 éves kanadai játékos a nyitó szettben leiskolázta a magyar ellenfelét, valamennyi első adogatásából pontot ért el, s négy bréklehetőséből kettőt kihasználva meglepően könnyen, 6:1-gyel került lépéselőnybe.

Czink Melinda a folytatásra összeszedte magát, ámbátor négyszer is kettős hibát vétett, ennek ellenére mindegyik szervajátékát hozta, miközben ő kétszer is elvette Dubois adogatását, így mindössze egy gémet veszítve egyenlített.

Czink Melinda gyorsan búcsúzott (MTI/EPA)

Czink Melinda gyorsan búcsúzott (MTI/EPA)

A harmadik, döntő játszmát illetően egyik játékos sem lehet büszke arra, amit adogatóként művelt – tulajdonképpen egymás szerváiból éltek a felek: Czink háromszor brékelt, riválisa eggyel többször (mind a négy adódó lehetőségét kihasználta), így 1 óra és 50 perc alatt ő került a selejtező második fordulójába.

A tornán 22. helyen kiemelt Szávay Ágnes automatikusan a 128-as főtáblán kezd majd, sőt az első körben nem kell pályára lépnie, majd a 32 közé jutásért az orosz Marija Kirilenko és a román Edina Gallovits párharcának győztesével találkozik.

Selejtező, 1. forduló:
Dubois (kanadai)-Czink 6:1, 1:6, 7:5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik