Élet-Stílus

Edzés közben elhunyt a lengyel olimpiai bajnok

A lengyel atlétaválogatott portugáliai edzőtáborozása során szerdán, 26 éves korában elhunyt Kamila Skolimowska olimpiai bajnok kalapácsvető.

“Kamila hirtelen rosszul lett az egyik erősítő teremben. Újraélesztettük, majd azonnal mentőt hívtunk – idézte fel a történteket a lengyel hírügynökségnek a szintén ötkarikás aranyérmes kalapácsvető, Szymon Ziolkowski. – Kórházba szállították, de útközben megint rosszul lett, és az ismételt újraélesztési kísérletek ellenére meghalt.”

Skolimowska (j) a göteborgi Eb-n harmadik lett (MTI/EPA)

Skolimowska (j) a göteborgi Eb-n harmadik lett (MTI/EPA)

Skolimowska a 2000-es sydneyi játékokon bizonyult a legjobbnak – ezzel sportágában a legfiatalabb olimpiai bajnok -, Európa-bajnokságon pedig 2002-ben ezüst-, 2006-ban bronzérmet szerzett.

öngyilkos lett Atlanta ezüstérmese

Öngyilkosságot követett el és szénmonoxid-mérgezésben elhunyt Mike Whitmarsh olimpiai ezüstérmes amerikai strandröplabdázó. A 46 éves sportembert egy barátja garázsában találták meg holtan Solana Beachen, San Diego északi részén. A kórboncnok megállapította, hogy öngyilkosságot követett el, szándékosan mérgezte meg magát a kipufogógázzal. Whitmarsh, akit felesége és két lánya gyászol, Mike Dodd oldalán lett második az 1996-os atlantai olimpián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik