Élet-Stílus

Arsavin mégis az Arsenalé

Az átigazolási időszak legvégén mégis sikerült megegyeznie a Zenit és az Arsenal labdarúgócsapatának, így az orosz Andrej Arsavin az angol Premier League-ben folytathatja pályafutását.

Hétfőn délután még úgy tűnt, hogy a felek nem tudnak megállapodni az átigazolásról. „Nem sikerült megegyeznie a feleknek, Arsavin marad” – mondta az Interfax hírügynökségnek a Zenit szóvivője. Nem sokkal később a szentpétervári egyesület főigazgatója cáfolta a szóvivőt, majd az Arsenal is közölte, hogy pont került a hetek óta húzódó ügy végére.

Most már csak a Premier League beleegyezése szükséges a megállapodás véglegesítéséhez, mivel Andrej Arsavin nem írta alá hétfő délután hat óráig, a játékospiac hivatalos zárásáig a szerződését. A szigetországot sújtó példátlan havazás miatt a Premier League vezetői ugyanakkor jelezték, hogy egyes esetekben a később megkötött szerződéseket is elfogadják.

Az Eb óta fél Európa vadászta (MTI/EPA)

Az Eb óta fél Európa vadászta (MTI/EPA)

Az UEFA- és Szuper-kupa győztes Zenit képviselői már múlt héten jelezték, hogy megállapodtak a londoniakkal.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a játékos követelései miatt eshet kútba az üzlet, a jelek szerint azonban sikerült ebben a kérdésben is megegyezniük.

Arsavin ügynöke bízik abban, hogy a liga engedélyezi a kései igazolást, ugyanakkor a BBC internetes kiadásának úgy nyilatkozott, hogy 16 éves ügynöki pályafutásának ezek voltak a legnehezebb napjai.

A megállapodás anyagi részleteiről egyelőre csak találgatások láttak napvilágot. Az londoni klub vezetői állítólag 13 millióra lealkudták a 27 éves támadó középpályás 23 milliós árát, aki 3,5-4 millió euró között kereshet az új csapatánál.

Arsavin – aki így nem lesz a szentpétervári alakulatnál Huszti Szabolcs klubtársa – az egyik legjobbja volt a 2008-ban UEFA Kupát és Európai Szuperkupát nyert Zenitnek, valamint a nyári Európa-bajnokságon elődöntős orosz válogatottnak is.

Immár hivatalos: Arsavin az Arsenalé

A Premier League vezetői kedd este áldásukat adták a transzferre, így hivatalossá vált, hogy az orosz játékos az Arsenalban folytatja pályafutását. A londoni csapatban a 23-as mezben láthatjuk majd, ám arról, hogy mennyiért váltott klubot, továbbra sincsen hivatalos információ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik