Élet-Stílus

Real Madrid: csalt az elnök?

Spanyol lapjelentések szerint Ramon Calderon a decemberben manipulálta a voksolást, és így sikerült, ha csak hajszálnyi többséggel is elfogadtatnia a közgyűléssel a pénzügyi beszámolóját. A klub elismerte a visszásságokat, ám határozottan cáfolta az elnök felelősségét.

A Marca szerint a december 7-ei közgyűlésen az elnök több olyan személynek is részvételt és szavazati jogot biztosított, akiknek erre nem lett volna joguk. A lap a kedd esti számában fotókat is közölt, amelyen több olyan személyt beazonosítottak, akiknek nem lett volna helyük a közgyűlésen.

Vizsgálat indult

Az egyesület azonnal reagált a lapban leközölt cikkre, és bejelentette, hogy semmiféle felelősség nem terheli az elnököt. „Ha az újságban megjelent vádak beigazolódnak, akkor vétkeseket azonnal kizárják a klubból” – közölte Luis Barcena, az elnökség egyik tagja, majd elismerte, hogy egyedül őt terheli a felelősség, ha jogosulatlanok is szavaztak.

A kép a decemberi közgyűlésen készült (MTI/EPA)

A kép a decemberi közgyűlésen készült (MTI/EPA)

A decemberi közgyűlésen szűken fogadták (564 igen – 517 nem) el a 2008-2009-es költségvetést, az elmúlt szezon pénzügyi beszámolója sem kapott (603 igen – 442 nem) elsöprő többséget.

Nem mond le Calderon

Egyes vélemények szerint Calderon biztosra akart menni, ha ugyanis a közgyűlés nem fogadja el a terveit, akkor minden valószínűség szerint vehette volna a kalapját. A csapat ugyanis csapnivalóan futballozott ősszel: a bajnokságban óriási a lemaradása a Barcelonával szemben, a kupában pedig egy harmadosztályú rivális búcsúztatta. A trénert december elején elküldték, de az elnök sem érezhette magát biztonságban.

Calderon szerda este több rádiós interjúban próbálta tisztázni a nevét, majd bejelentette, hogy nem jelölteti magát a nyári elnökválasztáson. „Eszem ágában sincsen lemondani, hiszen ezzel csak ártanék a csapatnak” – mondta Calderon, aki 2006-ban került az elnöki székbe. Elődje, Florentino Perez és a jelenleg a dél-amerikai Dakaron száguldozó ralivilágbajnok, Carlos Sainz viszont biztosan kandidál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik