Élet-Stílus

Már csak egy hely maradt az F1-ben

Bár mindeddig titkolóztak, a hétvégén kiderült, hogy Sebastien Buemi már decemberben leszerződött a Toro Rossóhoz. A svájci újonc véglegesítésével egyetlen szabad hely maradt már csak a mezőnyben.

Még múlt pénteken is arról írtunk, hogy a Toro Rosso sokáig húzza a 2009-es pilótafelállásról szóló döntését, de mint utólag kiderült, csak félig volt igazunk. A 20 éves svájci tehetség, Sebastien Buemi ugyanis a hétvégén elárulta, hogy már karácsony előtt megkapta a szerződését.

“Már december 22-én aláírtam a szerződést, de eddig nem mondhattam róla semmit nyilvánosan” – mondta a pilóta a svájci Blicknek.

Bourdais még bizakodhat (MTI/EPA)

Bourdais még bizakodhat (MTI/EPA)

Buemi a Red Bull utánpótlásprogramjának neveltje, 2004-2005-ben a Formula BMW-ben versenyzett, 2007-ben második lett a Formula 3 Euroseriesben és az A1GP-be, és a GP2-be is belekóstolt már abban az évben. 2008-ban a Red Bull teszt- és tartalékpilótája volt, a GP2-ben pedig 2 futamgyőzelemmel és három másik dobogós helyezéssel a 6. helyen végzett. Az 1995-ös idényben versenyző Jean Denis Deletraz óta Buemi lesz az első svájci F1-es pilóta.

Az újonc leszerződtetésével egyetlen szabad hely maradt a Forma-1-es mezőnyben – már ha az egyelőre teljesen bizonytalan sorsú volt Hondát nem számítjuk -, az is a Toro Rossónál, amelyért a francia Sebastien Bourdais és a japán Takuma Sato verseng.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik