Élet-Stílus

Elárverezik a volt SZOT-szállót

Pénteken elárverezik a jelenleg Excelsior Spa elnevezésű rózsadombi ingatlant, mivel elfogyott a finanszírozó és a kivitelező türelme. Az árverező cégnél többen is érdeklődtek a volt SZOT-szálló iránt.

A kivitelező KÉSZ Zrt. és a finanszírozó CIB Bank megelégelte, hogy az épületből ezúttal luxusapartmanokat építeni kívánó Pro-Hill Kft. nyár óta nem fizette a beszállítókat. A bank jelzálóga tavaly decemberben alakult át követelésé – írta a Napi Gazdaság. Az Árverező Ház Zrt. nettó 40 millió euróra, vagyis 10,5 milliárd forintra árazta be a rózsadombi ingatlant, amely több mint harminc éve csúfítja a budai panorámát. Az árverezést a projektet finanszírozó CIB Bank kérte. Az árverező cégnél többen is érdeklődtek az ingatlan iránt.

Ahogy a FigyelőNet már korábban megírta, az egykori rózsadombi SZOT-üdülőt közel 20 milliárd forintos beruházás keretében akarták fejújítani. Az új létesítmény egy lakóépület és egy luxusszálloda szolgáltatásait egyesítette volna magában. A 16 éve üresen álló ingatlan Excelsior Budapest Spa néven kelt volna új életre: a beruházás során 70 lakás (amelyből 3 penthouse) és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítmények kerültek volna kialakításra 22 ezer négyzetméteren.

Ilyen lett volna az Budapest legexkluzívabb lakóingatlana - KÉPGALÉRIA!

Ilyen lett volna Budapest legexkluzívabb lakóingatlana – KÉPGALÉRIA!

Az ingatlan története

Az 1971-ben épült SZOT-szálló átalakítása rendezetlen jogviszonyok miatt 2004-ben leállt. Az új tulajdonos, a Pro-Hill megegyezett az érintettekkel, és folytatta az építkezést. 2005-ben a Budapest Világörökségéért Alapítvány (BVA) megtámadta az építkezést, ugyanis a tervek szerint három szint ráépítésével tízemeletesre magasították és három méterrel kiszélesítették volna az épületet. A Pro-Hill peren kívül megegyezett a BVA-val, s elállt a 2005-ös tervtől. 2007. szeptember végén az épület és a finanszírozás áttervezése után megindult az építkezés.

Az akkori tervek szerint átlagosan 155 négyzetméteres lakások – amelyek azonban igény szerint összenyitásokkal akár 300 négyzetméteresre is bővíthetők – négyzetméterenkénti ára 6500 eurótól (közel 1,6 millió forinttól) indult volna. A létesítmény egy ötcsillagos szálloda funkcióit (recepció, 24 órás porta-, és biztonsági szolgálat, szobaszervíz, garázsmester, wellness- és spaközpont) nyújtotta volna a lakóknak. A luxusapartman intelligens házrendszerrel is fel lett volna szerelve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik