Élet-Stílus

Cenzúrázták a Chelsea-trénert

A londoni együttesnek mindössze egy pont a lemaradása a bajnokságban a Liverpoollal szemben, ám a hírek szerint több okból is áll a bál a klubnál. A rutinos játékosok Luiz Felipe Scolari edzésmódszereit kritizálják, a brazil szakember pedig a klub vezetőit bírálta.

A hétvégén a Chelsea idegenben verte Anelka fejesével, és Deco látványos ollózásával a Blackburn Rovers együttesét. A londoniak sorozatban tizenegy meccset nyertek idegenben, és ezzel megdöntötték a Tottenham Hotspur 1960-ban felállított rekordját.

A pályán elért sikerek azonban nem feledtethetik, hogy Roman Abramovics klubjának a házatáján áll a bál. „A Chelsea cenzúrázza Scolarit” – írta címlapján az angol Daily Mail, miután az egyesület honlapjáról eltűnt a brazil szakember nyilatkozatának néhány kritikusabb része.

Scolarival elvesztette hazai veretlenségét a Chelsea (MTI/EPA)

Scolarival elvesztette hazai veretlenségét a Chelsea (MTI/EPA)

Luiz Felipe Scolari egy szurkolói találkozón bírálta az egyesület átigazolási politikáját, és nyíltan támadta Abramovicsot. „Egy-két új játékosra van szükségünk. Ha sikerül leigazolni a kiszemelteket, akkor nagyon jó esélyünk lesz a bajnoki címre, amennyiben nem, problémák adódhatnak” – mondta a szakember, aki 2002-ben világbajnokságot nyert a brazil nemzeti tizeneggyel. „Ezzel a klub vezetése, a szakmai stáb és a szurkolók is tisztában vannak” – tette hozzá Scolari.

Kérdéses, hogy a tréner kijelentéseire hogyan reagál a klub vezetése. Roman Abramovics és az ügyvezető Peter Kenyon ugyanis számos alkalommal elmondta már, hogy januárban nem igazol új játékosokat a Chelsea.

Angol lapjelentések szerint nemcsak a tréner, hanem a játékosok is elégedetlenkednek. A csapat rutinos sztárjai (Terry és Lampard) Scolari edzésmódszereit kritizálták, véleményük szerint a tréningek unalmasak, és nem elég hajtósak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik