Élet-Stílus

Ronaldinho kimaradt, Adriano kerettag

A brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihagyta a 22-es keretből Ronaldinhót, az egyesületénél eltiltott Adriano viszont ott lesz a két hét múlva, a portugálok elleni barátságos mérkőzésen.

Carlos Dunga szerint az AC Milan világsztárjának “több mérkőzésre van szüksége” és “fel kell vennie a játékritmust”. “Az utóbbi meccsein már sokat javult. Nemrég beszéltem vele, és abban maradtunk, hogy jövőre számítok csak rá a nemzeti tizenegyben. Remélem akkor ismét a régi Ronaldinhót láthatjuk majd” – nyilatkozta a brazil kapitány, aki játékosként 1994-ben világbajnokságot nyert a selecaóval.

Ronaldinho mellett egy másik rutinos játékos, az AS Romában futballozó Juan sem kapott meghívót a szakembertől. A védőjátékos kihagyása nem akkora meglepetés, mint aranylabdás társáé, hiszen az olasz együttes kritikán aluli teljesítményt nyújtott az idei szezonban. A Manchester City brazilja, Jo is hasonló okokból nem szerepelhet két hét múlva, a portugálok elleni barátságos mérkőzésen.

Kaká utazhat, Ronaldinho otthon marad (MTI/EPA)

Kaká utazhat, Ronaldinho otthon marad (MTI/EPA)

Az Internazionale trénere eltiltotta ugyan Adrianót, de a szövetségi kapitány számít az egyre jobb formába lendülő támadóval. A 26 éves játékos azzal vívta ki Jose Mourinho haragját, hogy az egyik edzésre késve érkezett, mivel előző este a szintén Milánóban futballozó Ronaldinhóval mulatott egy éjszakai bárban.

A brazil keret
Kapusok: Julio César, Doni

Védők: Daniel Alves, Maicon, Kléber, Miranda, Lucio, Thiago Silva, Marcelo, Luisao

Középpályások: Anderson, Gilberto Silva, Josué, Diego, Elano, Kaká, Mancini, Alex

Csatárok: Alexandre Pato, Robinho, Luis Fabiano, Adriano

Ajánlott videó

Olvasói sztorik