Élet-Stílus

Tottenham: mindenki rajtunk röhög

A Tottenham Hotspur mindössze két pontot szerzett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első hét fordulójában. A londoniak középpályása, David Bentley szerint hamarosan feláll a padlóról az együttes.

A Tottenham 1912 óta nem kezdte olyan gyengén a bajnokságot, mint idén. Hét mérkőzésen öt vereség és két döntetlen a csapat mérlege, ami a keret erősségét elnézve enyhén szólva is meglepő. Nem csoda, hogy David Bentley szerint mindenki rajtuk nevet a Premier League-ben.

A kevesebb mint egy éve érkezett tréner, a spanyol Juande Ramos helye egyre bizonytalanabb, a szurkolók azonban elsősorban a klub sportigazgatóját Damien Comollit hibáztatják. A nyáron ugyanis a Tottenham elengedte három a Premier League-ben edződött, rutinos támadóját (Dimitar Berbatov, Robbie Keane és Jermain Defoe) és a helyükre azt az egy szem Roman Pavljucsenkót igazolta le, aki idáig a négy bajnokiján egyszer sem talált be, ráadásul a hétvégén lesérült, és legalább három hetet ki kell hagynia.

Bale és Bentley a Hull elleni vereséget követően (MTI/EPA)

Bale és Bentley a Hull elleni vereséget követően (MTI/EPA)

„Sokan örülnek annak, hogy a tabella legalján állunk. Most rajtam és a csapattársaim múlik, hogy arcukra fagyasszuk a mosolyt. Nagyon bosszúsak vagyunk a kialakult helyzet miatt, de nem bújhatunk el, mindannyiunknak vállalnunk kell a felelősséget. A csapat tele van olyan játékosokkal, akik képesek győzni, és a szavamat adom, hogy rövidesen javulni fog a helyzet” – mondta Bentley, aki nyáron érkezett 15 millió angol fontért a Blackburn Roverstől.

„Szeretem a Spurs-t és egy pillanatra sem bántam meg, hogy a White Hart Lane-re igazoltam” – nyilatkozta Bentley a Sunnak, majd hozzátette: „Maximálisan megbízok a trénerben, és szerencsére Ramos is kitart mellettem annak ellenére, hogy az első mérkőzéseken nem igazán ment a játék. Nem felejtettem el focizni az elmúlt hetekben, és ígérem, hogy hamarosan csúcsformában leszek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik