Élet-Stílus

Rengetegen voltak a Hangfoglaláson

Vasárnap este véget ért Magyarország eddigi legnagyobb zenei kiállítása és zenei demonstrációja, a Vodafone Hangfoglalás, és a három nap alatt a SYMA csarnokban megrendezett hangszerarzenált, illetve a rendezvényhez kapcsolódó négy fővárosi és egy debreceni klub koncertjeit összesen 90 ezren látogatták.

A standok között hömpölygő tömeg, lépten-nyomon gitározó és doboló srácok, ezreket vonzó közönségtalálkozók jellemezték a tegnap 8 órakor véget érő, 3 napos hangszer,- hang-, fény-, stúdió- és színháztechnikai kiállítást a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban – derült ki a szervező Magyar Zenei Exportiroda közleményéből.

Már a pénteki nyitás előtti percekben százak vártak a bebocsátásra, hogy megcsodálhassák a kor legfejlettebb zenei csúcstechnikáját. A zuglói csarnokban mindenki kedvére kipróbálhatta a neki tetsző fúvós, vonós, pengetős vagy ütős hangszert, és abba is bepillantást nyerhetett, hogyan kezelik a profik dédelgetett darabjaikat. Mester Tamás, a Zanzibarból ismert Nagy Gábor, Jamie Winchester és Hrutka Róbert is bemutatót tartott, ahogy a Hooligans és a Republic is megörvendeztette a látogatókat rövid koncertjükkel. Nagy sikerük volt a közönségtalálkozóknak is: a Tankcsapdát és Ágnest kígyózó sor várta.

A symás programok péntek és szombat este klubkoncertekkel folytatódtak négy fővárosi és egy debreceni helyszínen: a Take Five-ban, a Merlinben, a Gödör Klubban, a Corvin Tetőn, illetve a Klinika Klubban mintegy 30 közép-kelet-európai, köztük számos magyar zenekar lépett fel.

A klubokban kivétel nélkül teltház várta a fellépőket, óriási koncertet adott többek közt a cseh Skyline, a Ludditák, az új lemezét bemutató The Unbending Trees és Boogie. Az ukrán Haydamaky bulijáról sajnos sokan lemaradtak, mivel a Corvin Tetőn már idejekorán ki kellett rakni a megtelt táblát. Így várható, hogy a klubokban jövőre újra találkozhatunk a két este színpadra lépő együttesekkel. Több megyeszékhely pedig már jelezte, hogy szeretnének csatlakozni a 2009-es Hangfoglaláshoz, amiről egyelőre egy információ állítható biztosan, még pedig az, hogy lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik