Élet-Stílus

Mosley ökle a hajrában robbant (videó)

Túlzások nélkül drámai küzdelemben győzte le a volt világbajnok „Sugar” Shane Mosley (45 győzelem – 5 vereség) a nicaraguai Ricardo Mayorgát (29 győzelem – 7 vereség – 1 döntetlen) egy kaliforniai gálán. Bedák Zsolt szombat este megnyerte 11. profi mérkőzését is.

Ritkán látható fordulatokkal teli, és éppen ezért izgalmas mérkőzés volt a szombat éjjeli, hisz bár idegesen kezdtek a bokszolók, a kezdeményezést eleinte magához ragadó „Sugar” Shane Mosley remek formába küzdött, és a 6. menetre pokoli fölénybe került. Mayorga ezen időszak alatt örült, hogy állva kibírta ellenfele bombáit. A következő menetben úgy látszott, Mosley már nem erőlteti annyira a befejezést, ám néhány perccel később kiderült, teljesen elkészült erejével.

A meccs itt óriásit változott, mivel a kezdeményezést átvevő Mayorga nem sokkal előtte még a kiütés határán táncolt! Innentől a nicaraguai bokszoló menetei következtek, aki egyre nagyobb fölénybe került szétesett ellenfelével szemben. Mayorga már-már kezében érezhette a győzelmet, hisz a ponthátrányát vélhetően ledolgozta, és még a kiütéses siker közelébe is került, amikor újból fordult a kocka.

Nem kímélte egymást a két harcos (LA Times)

Nem kímélte egymást a két harcos (LA Times)

A mindent eldöntő 12. menetre Mosley izomból indult neki, és kemény verekedésre kényszeríttette ellenfelét. Az amerikait már nem érdekelte, ha ütést kap, csak arra törekedett, hogy ő minél többször, minél nagyobbal kínálja meg Mayorgát. Az öngyilkos taktika az utolsó pillanatokban meghozta az eredményt, amikor Mosley a sokadik tiszta találattal, egy állra küldött jobbhoroggal, megrogyasztotta ellenfelét, majd a köteleknél több ütéssel leküldte.

Ekkor már csak 18 másodperc volt hátra a meccsből! Mayorga felállt, ám csak a mérkőzést vezető bíró erőteljes jóindulatának köszönhette, hogy nem itt lett vége a meccsnek. Mosley ekkor komótosan odasétált kábult ellenfeléhez, és egy iszonyúan kemény, szűk balhoroggal padlóztatta a „Matadort”. Óriási kiütés a 12. menet utolsó másodpercében! (Nézze meg az utolsó menetet!)

A 37 esztendős „Sugar” Shane Mosley ekképp élete egyik legemlékezetesebb győzelmét aratta, ám azt azért nem szabad elfelejteni, hogy honnan vesztette el majdnem a meccset. Tudniillik a 6. menet után egy teljesen magnyert mérkőzés irányítását engedte ki a kezéből, és hogy a végén mégis ő örülhetett, szerencse is kellett!

bedák hibátlan

A Spotlight Boxing kispehelysúlyú reménysége, Bedák Zsolt a szombat esti profiboksz gálán ismét győzelmet aratott. A 25 esztendős bokszoló a mexikói German Merazt (18-11-1) verte nyolc menetben, egyhangú pontozással (3x 80-71 arányban). Bedák jól kezdte a meccset, már az első menet legelején padlóztatta versenytársát, ám befejeznie nem sikerült a küzdelmet, mivel ellenfele jól védekezett, és elég sokat futkározott a ringben. A magyar bokszolónak, akinek mérkőzését családja is a helyszínen tekintette meg, ez volt a 11. hivatásos mérkőzése, és a 11. győzelme.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik