Élet-Stílus

Fülöpért 3 millió fontot ajánl a Stoke City

A magyar válogatott kapuját őrző Fülöp Márton lehet a legdrágább magyar labdarúgó - ha elfogadja az angol élvonalba frissen feljutott Stoke City 3 millió fontos ajánlatát. A két klub már megegyezett az átigazolásról.

A kapus fizetése még vita tárgyát képezi, az idő viszont egyre kevesebb. A Sunderland menedzsere, Roy Keane ugyanakkor még bizakodik – az egykori remek manchesteri középpályás szerint a magyar még tétovázik -, így az a forgatókönyv sem kizárt, mely szerint Fülöp marad jelenlegi egyesületénél.

„Márton még nem kötelezte el teljesen magát. Amennyiben 24 órán belül nem dönt, nálunk marad. Mi már megegyeztünk a Stoke képviselőivel, az ő kezében a döntés” – árulta el a BBC-nek nyilatkozó Keane.

“Rajta áll, hogy minél jobb feltételeket harcoljon ki magának. Ha képtelen erre, én örömmel várom vissza, hisz remek kapussá fejlődhet még.”

Fülöp Márton lehet a legdrágább magyar futballista (MTI)

Fülöp Márton lehet a legdrágább magyar futballista (MTI)

A Sunderland csapatánál adódó játéklehetőséggel elégedetlen Fülöp februárban több mint egy hetet töltött vendégségben a Citynél.

Azok után, hogy a Stoke City feljutott, Tony Pulis menedzser egyre nagyobb vehemenciával szorgalmazta egy klasszis hálóőr leigazolását, s miután Scott Carson a West Bromwich együtteséhez igazolt, a figyelem Fülöpre irányult.

A magyar tanácstalansága ugyanakkor cselekvésre ösztökélte Pulist, aki állítólag már felvette a kapcsolatot az Aston Villa játékosával, Thomas Sörensennel is.

Amennyiben a hálóőr és leendő csapata egyezségre jut a játékos fizetését illetően, úgy a mintegy 879 millió forintos kivásárlási árával Fülöp lesz a legdrágább magyar labdarúgó.

Eddig a legtöbbet a július közepén 2 millió fontért a másodosztályú Plymouth-tól az élvonalba jutott Hull Cityhez igazolt Halmosi Péterért fizettek a magyar focisták közül

Ajánlott videó

Olvasói sztorik