Élet-Stílus

Elkezdődnek az autópálya-felújítások

Július folyamán forgalomterelésekre kell számítani az M3-as és az M5-ös autópálya, illetve az M0-ás autóút Budapesthez közel eső szakaszain. A forgalomtereléssel járó felújítási munkákat hétvégére időzítették. A terelőutakat minden esetben sárga színű táblák jelzik.

Az M0-M5 csomópontban július 12-13 és 19-20-án szombat reggel 7 órától, várhatóan vasárnap 19 óráig a csomóponti ág aszfaltozása miatt kell lezárásra számítani.

A felújítások ideje alatt a Győr felől érkezők Szeged felé lehajtva, majd Gyálnál megfordulva juthatnak Budapestre. Aki teheti, az 5. sz. főutat (Soroksári út) használja úticélja gyorsabb eléréséhez. Az M5-ös autópályán Szeged felől érkezők, a Pestszentlőrinczi csomópontnál (Auchan) fordulhatnak vissza, és hajthatnak fel az M0-ás autóútra.

Az M5-ös autópálya Gyáli csomópontjában július 26-án és 27-én szombaton és vasárnap a Szeged felé vezető oldalon, a lassító sáv aszfaltburkolatának cseréjét végzik a szakemberek.

A munkálatok idejére a forgalom a haladó és az előző sávban is biztosítva lesz, de a lassítósáv lezárása miatt Gyál felé közvetlenül a haladó sávból lehet majd kihajtani.

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél július 11-13 között péntek estétől vasárnap délig, valamint 19-20 között szombat reggeltől vasárnap délig kell kapacitáscsökkenéssel járó forgalomterelésre számítani a forgalmi sávok burkolat-javításának idejére.

További fontos közlekedéssel kapcsolatos információk a FigyelőNet Közlekedés aloldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik