Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: idegtépő ébresztőórák

admin
admin

2008. 06. 02. 06:20

Korábban a Csúcsfogyasztóban:

Szuperzöld motor
Hangyabonbon és skorpióvodka
Gyémántban a tengerparton

A Csúcsfogyasztóban ezúttal a legidegesítőbb, és talán éppen ezért legnagyobb hatékonysággal ébresztő órákat kerestük. Szerintünk sikerült rálelni azokra a darabokra, melyekkel elaludni szinte lehetetlen, mind más módszerrel, de arra késztetik a visszaaludni vágyót, hogy kikeljen az ágyból. Vége a lavórba, villák és kanalak közé helyezett vekkerek korának – ébredni máshogy is lehet.

—-A lógós—-

Ezt az ébresztőórát a plafonra kell rögzíteni, majd a zsínóron addig lehúzni, hogy fekve is elérjük. A kivánt időben megszólal a Harmadik típusú találkozások filmzenéje, és a hagyományos órákhoz hasonlóan a szundi gombot megnyomhatjuk még egy pár perc nyugalomért. Ekkor azonban a szerkezet 30 centivel visszahúzza magát a zsínóron, éppen annyira, hogy a következő ébresztésnél feljebb kelljen nyúlnunk – majd egy perc múlva megszólal. Ezt a folyamatot addig lehet ismételni, amíg az ember ténylegesen fel nem kel az ágyból. 40 dollárért kapható.

—-A meglógós—-

Clocky, a meglógós ébrsztőóra. Clocky-t egy vizsgára tanuló diáklány, Gauri Nanda eszelte ki, aki az éjszakai tanulás alatt gyakorta elaludt, és a sima ébresztőórára nem kellt fel. Úgy van kialakítva, hogy nagy kerekeivel bárhonnan meg tudjon lógni: leugrik az éjjeliszekrényről és gyors irányváltásokkal menekül az álmos üldözője elől, miközben hangos szirénázó, rikoltozó hangokat ad. 50 dolláros áron kapható.


—-Az elszálló—-

Ezt a szerkezetet azoknak szánják, akik már feltételes reflex-szel kezelik a szundi gombot, és képesek álmukban folyamatosan kiiktatni az ébresztés funkciót. A Flying Alarm Clock hangos riasztással ébreszt, majd beindul egy kis propeller, ami a szerkezetből kiröppenve eltávolít egy kulcsot, amely a riasztás kiiktatásához kell. Az álomszuszéknak fel kell kellnie, megkresnie a kulcsot, visszahelyezni azt, és csak némíthatja el az ébresztőt. 25 dollárért kapható.

—-A lelövős—-

Biztos mindenkinek eszébe jutott már, hogy reggel le kellene lőni az ébesztőórát. Most le lehet. Ezt az órát az ágytól távol kell elhelyezni, a kezünk ügyében csak a “lézerpisztoly” kell, hogy legyen. Reggel, amikor megszólal az ébresztés a céltábla közepére kell irányoznunk a lézert, hogy elhallgasson. Ez nem olyan egyszerű feladat félálomban, koncentrációt igényel, és az óra készítői szerint ez felébreszt bennünket. Programozható, a hét minden napjára, 20 dollárba kerül.

—-A brutális—-

Végül egy szerkezet azoknak, akik csak legyintettek az előző ébresztőórák láttán. Íme, a Sonic Bomb Clock. Az ébresztőóra állítható hangerőssége akár 113 decibelt is elérhet. Egy ütvefúró hozzávetőlegesen 100 decibelen “szólal meg”. Hogy minél inkább arra hasonlítson, a matrac alá helyezhető kiegészítő ébresztés közben úgy rázza az ágyat, mintha tényleg ütvefúró lenne a közelünkben. Igaz, van rajta szundi gomb, de arra valószínüleg nem lesz szükség a sokk miatt. 40 dollár.

Javasoljon Ön is terméket a Csúcsfogyasztóba!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.