Élet-Stílus

Bayern-védőt igazolna a Barcelona

Nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését Philipp Lahm, a Bayern München német válogatott labdarúgója. Egyes hírek szerint a védő már megállapodott a katalán sztárcsapattal, de a Manchester United is érdeklődik.

A müncheniek szerda este szűkszavú közleményt adtak ki, amely szerint holtpontra jutottak a tárgyalások a játékossal, így nem a hosszabbítják meg Philipp Lahm 2009 júniusáig szóló szerződését. A 24 éves védő egyelőre nem kívánt azokra a hírekre reagálni, hogy nyáron külföldre szerződik: “Még nem döntöttem el, hogy hol folytatom a pályafutásomat. 24 éves vagyok, és alaposan át akarom gondolni a kérdést.”

Ennek ellenére szinte biztosra vehető, hogy külföldre, feltehetően Spanyolországba vagy Angliába szerződik Lahm, mert különben nem sok értelme lett volna megszakítani a megbeszéléseket a Bayern képviselőivel. A kérdés csak az, hogy kitölti-e a szerződéséből hátralévő egy évet, vagy már a nyáron továbbáll.

Jövőre már gránátvörös-kékben? (dpa)

Jövőre már gránátvörös-kékben? (dpa)

A 2006-es világbajnokság egyik felfedezettje nemrég a Sternnek úgy nyilatkozott, hogy külföldre szerződik. “Még az előtt szeretnék távozni Münchenből, hogy lefele ívelne a karrierem. Két évet játszottam Stuttgartban, majd hármat a Bayernben, amely Németország legjobb alakulata. Úgy gondolom, itt az idő váltani.”

Spanyol és német lapjelentések szerint a Barcelona tűnik a legvalószínűbb választásnak, de a Manchester United is kinézte magának Lahmot. A védő mindenképpen Bajnokok Ligáját szeretne nyerni, de erre a véleménye szerint jövőre sincs esélye a Bayernnel. “Nem hiszem, hogy az új trénerrel (Jürgen Klinsmann) 2009-már a fináléba kerülnének” – mondta Lahm.

A klub elnöke, Karl-Heinz Rummenigge nem akar megválni a német válogatott védőtől, de a bajorok csak akkor kapnának érte pénzt, ha nyáron – vagy legkésőbb a téli szünetben – eladják a labdarúgót.

schalke: meg van az új vezetőedző

A következő szezontól Fred Rutten lesz a német labdarúgó Bundesligában szereplő Schalke 04 vezetőedzője. A 45 éves holland szakember a tíz napja menesztett Mirko Slomkát követi a kispadon. Rutten jelenleg a hazája bajnokságában érdekelt Twente Enschede trénere. Slomkát azután küldték el a gelsenkirhceni klub vezetői, hogy a csapat kiesett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, majd néhány nap múlva német bajnokin 5-1-re kikapott a Werder Brementől. Az idény végéig az ideiglenesen megbízott Michael Büskens és a holland Youri Mulder készíti fel a Schalke 04-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik