Élet-Stílus

BL: az Inter csak a múltban bízhat

Az Internazionale labdarúgócsapata rendkívül tartalékos védelemmel várja a Liverpool elleni, visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, s ez az idegenbeli, 2-0-ás vereséget figyelembe véve kifejezetten rossz előjel, hiszen egy vendéggól végleg eldöntheti a továbbjutást.

Kedden rendezik az Internazionale-FC Liverpool nyolcaddöntős párharc visszavágóját a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A találkozóra azért most kerül sor, mert a múlt héten az AC Milan – amelynek szintén a Giuseppe Meazza Stadion az otthona – ugyancsak hazai pályán játszott, márpedig az európai szövetség szabályai szerint ugyanabban az arénában 48 órán belül nem lehet két mérkőzést lebonyolítani.

Roberto Mancini, az olasz együttes mestere nem számíthat az első meccsen kiállított, így értelemszerűen eltiltott Marco Materazzira, továbbá az egyformán sérült Walter Samuelre és Ivan Cordobára. Cristian Chivu szintén sérüléssel bajlódik, ezért nem is lépett pályára a hétvégi fordulóban, ugyanakkor a keddi összecsapáson már játékra jelentkezett.

Gerrardék a negyeddöntő küszöbén (AFP)

Gerrardék a negyeddöntő küszöbén (AFP)

Az olaszok védelmére ráadásul mindenképpen kulcsfeladat hárul, hiszen egy esetleges liverpooli találat azt jelentené, hogy a hazaiaknak már négyszer kellene bevenniük az angolok kapuját a továbbjutáshoz.

Amennyire hiányos a kék-feketék védelme, annyira jó hírt jelent számukra, hogy Zlatan Ibrahimovic térdpanaszai miatt tartott kéthetes kényszerszünete után visszatérhet.

“A keddi egy különleges este lesz, amikor minden jóra fordulhat. A csapat egészségi állapota nem a legjobb, kiváló koncentrációra lesz szükségünk, de senkinek ne legyen kétsége, hogy a legjobbunkat fogjuk nyújtani” – mondta Mancini.

A vendégek a legnagyobb nyugalomban várhatják a visszavágót, hiszen hétvégi bajnoki találkozójukon 3-0-ás győzelemmel hangoltak, ráadásul Rafael Benitez vezetőedző több kulcsjátékosát pihentethette.

A múlt tekintetében az Inter az 1965-ös BEK-elődöntő párharcába kapaszkodhat, amikor is a csapat Liverpoolban 3-1-es vereséget szenvedett, de a hazai visszavágót 3-0-ra nyerte meg.

Régi idők focija

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Internazionale (olasz)-FC Liverpool (angol) 20:45 ó (0-2) (Viasat3)

A negyeddöntőbe jutott csapatok:
Arsenal (angol), AS Roma (olasz), Barcelona (spanyol), Chelsea (angol), Fenerbahce (török), Manchester United (angol), Schalke 04 (német)

A negyeddöntő sorsolását pénteken Nyonban tartják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik