Élet-Stílus

McLaren: vészmegoldás volt Kovalainen

Lapinformációk szerint a brit-német istálló a tavalyi szezon végén távozó Fernando Alonso helyére mindenképpen német pilótát szeretett volna igazolni. Nico Rosberg kikosarazta a McLarent, majd Sebastian Vettelt sem engedte el munkaadója. Ezek után került a képbe Heikki Kovalainen.

Az előző év Fernando Alonso és Lewis Hamilton csapaton belüli viszályától volt hangos, amibe Ron Dennis csapatfőnök is jócskán belekeveredett. Mindenki haragudott mindenkire, ami végül Alonso gyors távozásához vezetett az év végén. Hamilton maradt, és mellé a finn Heikki Kovalainent választotta a McLaren-Mercedes második pilótának.

Kovalainen nagy reménységként tavaly debütált a F1-ben a Renault csapatánál, de teljesítménye eleinte elmaradt a várttól.

Ezek után nem is annyira meglepő a német Bild azon állítása, miszerint Kovalainent csak olyan “Ha nincs ló, jó a szamár is” alapon választotta a brit gárda.

Az újság értesülése szerint a McLaren elsőként a Williamses Nico Rosberget, majd a Torro Rossóval versenyző Sebastian Vettelt akarta megszerezni, akik mind ígéretes tehetségek.

A Bild állítása szerint Vettel neve akkor merült fel Norbert Haug fejében, amikor kiderült, hogy Rosberg nem jöhet el a Williamstől.

Idén már magabiztosabb (vezess.hu)

Idén már magabiztosabb (vezess.hu)

Vettel tavaly a sérült Kubica (BMW-Sauber) helyén debütált a Forma-1-ben, később pedig a Toro Rossóhoz igazolt, és a Kínai Nagydíjat a gyenge kocsival a szenzációs negyedik helyen fejezte be.

Állítólag a McLaren csapatfőnöke nem sajnált volna egy 8 számjegyű összeget sem arra, hogy kivásárolja a 20 éves németet a szerződéséből, de a red bullos Dietrich Mateschitz – aki félig a Toro Rosso csapat tulajdonosa is – elutasította az ajánlatot.

A keveset bizonyító Heikki Kovalainen neve csak ezután, harmadikként merült fel. Az idei tesztek alapján úgy tűnik, a finn nem volt rossz választás, eddigi eredményei alapján Hamiltont is képes lehet majd megszorongatni. Talán csak egy jó autó hiányzott alóla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik