Élet-Stílus

Inzaghi újra a hős szerepében

A veterán Filippo Inzaghi szezonbeli első bajnoki góljával az AC Milan legyőzte a vendég Palermót a Serie A 24. fordulójának záró mérkőzésén, és ezzel a tabellán fellépett a Bajnokok Ligája-selejtezőre jogosító negyedik helyre.

A csereként beállt Filippo Inzaghi a 91. percen döntötte el az AC Milan Palermo elleni találkozóját a Serie A 24. fordulójában. A 34 éves „Superpippo” Yoann Gourcuff beadása után 7 méterről fejelt a jobb alsó sarokba, és ezzel megszerezte szezonbeli első bajnoki gólját, továbbra a negyedik, Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyre „tolta fel” csapatát a Serie A tabelláján.

Filippo Inzaghi akcióban (AP)

Filippo Inzaghi akcióban (AP)

Milánói szemszögből nem indult jól a meccs, a 9. percben ugyanis a szicíliai együttes szerezte meg a vezetést: egy jobboldali beadás után Mark Bresciano éppcsak belepiszkált a labdába, amely Massimo Oddóról került jobb alsó sarokba.

A 24. percben Oddo javított, remek labdával kínálta meg Massimo Ambrosinit, aki közelről a jobb alsó sarokba lőtt. A folytatásban Andrea Pirlo tesztelte Alberto Fontanát, a kapus azonban átment a vizsgán, kifogta a milánói karmester veszélyes szabadrúgását, mi több: ezt a bravúrt később meg is ismételte. A szünet után már kevesebb volt az esemény, leszámítva Alexandre Pato lövését, illetve Roberto Guana megmozdulását – ugyanakkor a palermói védő nyilvánvaló kezezése ellenére elmaradt a milánói tizenegyes.

Amikor már úgy tűnt, a BL-címvédő a bajnokságban sorozatban harmadszor is megosztozik a pontokon aktuális ellenfelével, jött Inzaghi és eldöntötte a pontok sorsát. Győzelmével az AC Milan visszavágott a Palermónak az őszi 2-1-es vereségért.

A szicíliai gárda a 10. helyen áll.

A Milan megharcolt a győzelemért (Getty)

A Milan megharcolt a győzelemért (Getty)

Serie A, 24. forduló:

AC Milan-Palermo 2-1 (1-1)

Gól: Ambrosini (24.), F. Inzaghi (91.), ill. Bresciano (9.)

Korábbi eredmények:

AS Roma-Fiorentina 1-0

Atalanta-Siena 2-2

Cagliari-SS Lazio 1-0

Empoli-Catania 2-0

Livorno-Napoli 1-2

Sampdoria-Inter 1-1

Udinese-Genoa 3-5

Reggina-Juventus 2-1

Torino-Parma 4-4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik