Élet-Stílus

Serie A: eldőlt a bajnokság?

Olaszországban a milánói derbi után a lapok elsősorban a mérkőzést vezető Morganti játékvezető működését kritizálták – bár elismerték, hogy a bíró "igazságosan" volt rossz passzban.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A La Gazzetta dello Sport szerint a 41 esztendős sípmester két büntetőt is elnézett: a rendszeresen nagyvonalúan, majdhogynem „angolosan” fújó Morganti a 3. percben ugyan jogosan fegyelmezte a Jimenezbe beleszálló Gattusót, utána azonban talán túlságosan is félt attól, hogy „szétfújja” a rangadót.

1-0-s Milan vezetésnél ugyanis nem észlelte, hogy egy beívelés tisztázására startoló Oddo a tizenhatoson belül elsodorja Crúzt.

Később egy Kaká-Cambiasso összecsapást követően siklott el az asszisztense, Nicoletti által sem segített, játékvezető figyelme afelett, hogy a földre került argentin mezénél fogva rántja vissza a brazilt. Sőt az Inter vezető találata után a vendégek amitt is némi joggal reklamáltak, hogy az akció egy Pirlo ellen elkövetett – megtorlatlan – szabálytalanság után bontakozott ki.

A meccs előtt a klubvilágbajnokságot nyert Milan-játékosokat külön köszöntő Roberto Mancini természetesen nem foglalkozott a mindkét felet sújtó bíráskodással, ellenben kiemelte, hogy annak ellenére bízott csapatában, hogy az ellenfél szerezett vezetést:
„Az első félidőben a Milan keveset tett ugyan a vezetésért, ettől függetlenül Pirlo szabadrúgásból betalált. Ettől magunkhoz tértünk, hisz az utolsó percektől eltekintve mi irányítottuk a mérkőzést, és végül megérdemelten nyertünk. Zlatan és Cambiasso volt a különbség, előbbi nagyszerű fizikai kondicíóban és jó formában van, utóbbi állapota nem száz százalékos ugyan, de ha nála van a labda, mindig félelmetes.”

„A Milan jobban kezdett mint mi, ám utána megmutattuk, miért mi vagyunk a jobb csapat” – értékelt a főnökénél szubjektívebb, a meccs kapcsán méltán dicsért Ibrahimovic. „Az elmúlt félévben alaposan összerázódtunk, s ki merem jelenteni, hogy a bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is ott leszünk a végelszámolásnál.”

A másik fél részéről Carlo Ancelotti már kitért a játékvezető működésére is, állítva, hogy a Kaká ellen elkövetett fault után járt volna a büntető. Az ősz szakvezető szerint csapata legalább egy pontot megérdemelt, ugyanakkor a hibázó Didának is üzent:
„Csapatteljesítmény szempontjából kiegyenlített volt a játék, az egyéni megmozdulások döntöttek.Játszottunk úgy mint az Inter, s egy pontot itt hagytunk. Kaká eseténél én komoly szabálytalanságot láttam, ám nem ez volt a döntő. Sok helyzetünk kimaradt, míg Cambiasso lövése szerintem nem volt védhetetlen.”

Bár a címvédő egyetlen szoros(abb)an tapadó ellenfele, a Roma is csont nélkül abszolválta a Sampdoria elleni kötelezőt, az már egyre markánsabban körvonalazódik, hogy a bevallottan a BL-címvédésre hajtó Milan nem fog beleszólni a bajnoki címért folyó vetélkedésbe. Az Inter dolgát nehezíti ugyanakkor, hogy a városi rivális ellen térdsérülést szenvedett, és operáció vár Walter Samuelre, az Internazionale argentin védőjátékosára.

Az orvosi vizsgálatok azt derítették ki – olvasható az Inter honlapján -, hogy bal térdének belső keresztszalagja sérült meg. Samuel kidőlésével az őszi olasz bajnok maródijainak amúgy is hosszú listája tovább bővült, hiszen a hétvégi összecsapáson nem állhatott csapata rendelkezésére például Dejan Sztankovics, Patrick Vieira, Luis Figo és Olivier Dacourt sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik