Élet-Stílus

BL: varázsolt a Barca, kiütötték a Lyont

Az első körben botló esélyesek simán hozták a meccseiket a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában: a Sevilla első győzelmét ünnepelhette, Ibrahimovic a nemzetközi porondon is remekelt, a nap rangadóját pedig a MU nyerte a helyzeteit könnyelműen elpuskázó AS Roma ellen. A játéknap egyetlen meglepetését a Lyon újabb bukása jelentette.

E csoport: Ronaldinho diadalmas visszatérése

A Barcelona együttese az első játéknapon a vártnál könnyebben verte a Lyont, és a második körben is három pontot szerzett. Ronaldinhóval a kezdőben a katalánok elképesztően játszották, Rijkaard csapata helyenként varázsolt, és csak a német bajnok kapujában álló Schäferen múlt, hogy a szünetig tartotta hazai pályán a gólnélküli döntetlent a VfB Stuttgart.

A fordulás után folytatódott a Barca-parádé. A sérüléséből visszatérő brazil, Lionel Messi és Thierry Henry szemet gyönyörködtetően kombinált, és nem is telt el sok idő, mire megtörte a gólcsendet a katalán sztárcsapat. Egy szöglet után Ronaldinho fejesét a németek kapusa óriási bravúrral kiütötte, de a legjobb helyen álló Puyol közelről nem kegyelmezett. Tíz perccel később Messi játszotta meg Henryt a jobb oldalon, a francia világbajnok állva hagyta védőjét, felnézett, majd a középre húzódó argentin zsenivel lövetett egy gólt.


BL: varázsolt a Barca, kiütötték a Lyont 1

Ronaldinho a legszebb napjait idézte (MTI/EPA)


A Barca két meccsen szerzett hat ponttal magabiztosan vezeti a csoportot, amelynek az utolsó helyén meglepetésre az Olympique Lyon áll. A francia bajnok a katalánok elleni buktát követően sima, háromgólos vereséget szenvedett hazai pályán a Glasgow Rangerstől és jelenleg pont nélkül szerénykedik a négyes utolsó helyén.

F csoport: Tottiéknak nem sikerült a visszavágás

A kvartett rangadóján az AS Romának nem sikerült visszavágnia az előző kiírás negyeddöntőjében elszenvedett 7-1-es vereségért a Manchester Unitednek, ugyanis ezúttal 1-0-ra kapott ki. Az előzetesen a nap mérkőzésének kikiáltott összecsapás első félidejére nem érdemes sok szót vesztegetni, a két csapat nagy iramot diktált, a kapuk viszont csak ritkán forogtak veszélyben.

A második félidő elejét megnyomta az angol bajnok, mégis a Roma állt közelebb a gólhoz a 69. percben: Mancini buktatása után a bíró tizenegyes helyett továbbot intett. Egy perccel később már a Roma kapujában táncolt a labda, ezúttal azonban a játékvezető nem tévedett, három manchesteri játékos is lesen volt. Pillanatokkal később szabályos góllal került előnybe a hazai csapat: a rendkívülien aktív Nani labdáját 10 méterről Rooney a jobb alsóba perdítette.


BL: varázsolt a Barca, kiütötték a Lyont 2

A Manchester Rooney pontos lövésével szerzett három pontot az Old Traffordon (BBC)



A fáradni látszó rómaiak hátrányban ismét bátrabban mentek előre, a sérült van der Sar helyén védő Kuszczak eszén azonban nem tudták túljárni, így maradt az egygólos hazai győzelem.

A csoport másik meccsén a Sporting Lisboa idegenben verte a Dinamo Kijevet, és fontos három pontot szerzett a csoport harmadik helyéért folyó harcban. A négyest két győzelmével a MU vezeti, a második helyen jobb gólkülönbségének köszönhetően a Roma áll, a portugálok és két vereséggel rajtoló ukránok előtt.

G csoport: Ibrahimovic megállíthatatlan

Az olasz bajnokságban holtversenyben vezeti a góllövőlistát az Internazionale svéd támadója, aki az első fordulóban nem tudta megakadályozni, hogy a Fenerbahce 1-0-val küldje haza Roberto Mancini csapatát Isztambulból. A milánói gárda a második játéknapon lépéskényszerben volt, és Zlatan Ibrahimovic révén magabiztosan meg is szerezte első győzelmét az idei kiírásban.

Negyedóra elteltével a hórihorgas támadó tizenegyesből volt eredményes, majd a 31. percben egy látványos fejessel mattolta a hollandok hálóőrét. A 2-0-s eredmény tökéletesen megfelelt a játék képének, az olaszok nagy mezőnyfölényben játszottak a folytatásban is, és PSV azok után sem tudott szépíteni, hogy a hazai pályán szereplő Internél előbb Chivu majd Suazo is piros lapot kapott.


BL: varázsolt a Barca, kiütötték a Lyont 3

Ibrahimovic jelenleg tarthatatlan (Reuters)

A csoport másik mérkőzése a brazil idegenlégiósokról szólt: a Moszkvában született négy gólból hármat a dél-amerikai ország futballistái szerezték. A CSZKA egyre nehezebb helyzetben van, hiszen az első körben elszenvedett vereség után hazai pályán a Fenerbahcéval 2-2-re végzett, és a következő játéknapon az Internazionaléval találkozik. A törökök ezzel szemben elégedettek lehetnek, hiszen két mérkőzés után négy ponttal meglepetésre a G csoport élén állnak.

H csoport: első sikerét ünnepelte a Sevilla

A kétszeres UEFA-kupa győztes andalúz gárda bemutatkozása nem sikerült a Bajnokok Ligájában, ráadásul Juande Ramos csapata a bajnokságban is csak botladozott az utóbbi fordulókban. Jókor jött tehát, hogy az első számú európai kupasorozatban a jóval gyengébb játékerőt képviselő Slavia Prahát fogadták hazai pályán.

A Sevilla a papírformának megfelelően be is gyűjtötte a három pontot. Luis Fabiano első góljára még volt válasza a cseh csapatnak, de a brazil nem sokkal később ismét villant, majd a második félidőben Escude és a nyáron érkezett Arouna Koné 4-1-re alakította az eredményt. A prágai együttes a hosszabbítás perceiben a másodszor is bevette Almunia kapuját, ám ez már csak a gólarányuk javítására volt elég. A spanyolok a kedd esti győzelmükkel megőrizték minden esélyüket arra, hogy másodikként továbblépjenek a kvartettből.


BL: varázsolt a Barca, kiütötték a Lyont 4

Fabiano két góljával fektette két vállra a Prahát a Sevilla (marca.com)


A csoport első helyét ugyanis a négy együttes jelenlegi formáját elnézve kibérelte magának az Arsenal. Arsene Wenger csapata veretlenül vezeti az angol bajnokságot, és a BL-ben is menetel. A Sevilla legyőzése után egy jóval könnyebb feladat várt az Ágyúsokra, akik azonban meglepően sokáig csak szenvedtek a Steaue Bucuresti vendégeként. A mérkőzés egyetlen gólját aztán negyedórával a lefújás előtt az egyik fiatal klasszis, a holland Robin van Persie lőtte.

—-Eredmények, tabellák—-

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló
E csoport:
Olympique Lyon (francia)-Glasgow Rangers (skót) 0-3 (0-1)
Gól:
McCulloch (23.), Cousin (48.), Beasley (53.)

VfB Stuttgart (német)-FC Barcelona (spanyol) 0-2 (0-0)
Gól:
Puyol (53.), Messi (67.)

Az állás:
1. FC Barcelona 6 pont (5-0)
2. Glasgow Rangers 6 (5-1)
3. VfB Stuttgart 0 (1-4)
4. Olympique Lyon 0 (0-6)

F csoport:
Dinamo Kijev (ukrán)-Sporting Lisboa (portugál) 1-2 (1-2)
Gól:
Vascsuk (28.) illetve Tonel (14.), Polga (38.)

Manchester United (angol)- AS Roma (olasz) 1-0 (0-0)
Gól:
Rooney (70.)

Az állás:
1. Manchester United 6 pont
2. AS Roma 3 (2-1)
3. Sporting Lisboa 3 (2-2)
4. Dinamo Kijev 0

G csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Fenerbahce (török) 2-2 (0-1)
Gól:
Krasic (49.), Vágner Love (53. tizenegyesből) illetve Alex (9.), Deivid (85.)

Internazionale (olasz)-PSV Eindhoven (holland) 2-0 (2-0)
Gól:
Ibrahimovic (15. tizenegyesből, 31.)
Kiállítva: Chivu (65., Inter), Suazo (93., Inter)

Az állás:
1. Fenerbahce 4 pont
2. Internazionale 3 (2-1)
3. PSV Eindhoven 3 (2-3)
4. CSZKA Moszkva 1

H csoport:
Steaua Bucuresti (román)-Arsenal (angol) 0-1 (0-0)
Gól:
van Persie (76.)

FC Sevilla (spanyol)-Slavia Praha (cseh) 4-2 (2-1)
Gól:
Luis Fabiano (8., 27.), Escude (58.), Arouna Koné (69.) illetve Pudil (19.), Kalivoda (92.)

Az állás:
1. Arsenal 6 pont
2-3. Sparta Praha és FC Sevilla 3-3 (4-5)
4. Steaua Bucuresti 0


BL: varázsolt a Barca, kiütötték a Lyont 5

Henry és Messi egyre jobban érzi egymást (Reuters)


Szerdai meccsek
A csoport:
Besiktas (török)-FC Porto (portugál), 20:45
Liverpool (angol)-Marseille (francia), 20:45

Az állás:
1. Marseille 3 pont
2. Liverpool 1 (1-1)
2. Porto 1 (1-1)
4. Besiktas 0

B csoport:
Rosenborg (norvég)-Schalke (német), 20:45
Valencia (spanyol)-Chelsea (angol), 20:45

Az állás:
1. Valencia 3
2. Chelsea 1 (1-1)
2. Rosenborg 1 (1-1)
4. Schalke 0

C csoport:
Lazio (olasz)-Real Madrid (spanyol), 20:45
Werder (német)-Olimpiakosz (görög), 20:45

Az állás:
1. Real Madrid 3
2. Lazio 1 (1-1)
2. Olympiakosz 1 (1-1)
4. Werder Bremen 0

D csoport:
Benfica (portugál)-Sahtar (ukrán), 20:45
Celtic (skót)-AC Milan (olasz), 20:45

Az állás:
1. Sahtar 3 (2-0)
2. AC Milan 3 (2-1)
3. Benfica (1-2) 0
4. Celtic 0 (0-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik