Élet-Stílus

Újra izgalmas lesz a Serie A

A tavalyi botrányok után idén sem alakul zökkenőmentesen az olasz élvonalbeli labdarúgó bajnokság nyitófordulója. A címvédő Internazionale triplázását a visszatérő Juventus, a BL-győztes Milan és a Szuperkupában Manciniékat elverő AS Roma akadályozhatja meg.

Kapcsolódó linkek

olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Szombaton kezdetét veszi az olasz pontvadászat, és sajnos idén sem csak a fociról szól a nyitóforduló. Egy tíz éves ügy miatt kitiltotta a stadionból a Genovába látogató AC Milannak a szurkolóit a helyi rendőrség. 1995-ben egy milánói huligán leszúrt egy Vincenzo Spagnolo nevű hazai drukkert a kikötővárosban. A két csapat azóta nem találkozott egymással. A genovai Marassi Stadion környékén bosszúra hívó jelmondatok tűntek fel az elmúlt napokban, noha az áldozat édesapja, Cosimo Spagnolo békességre szólította fel a híveket.

Tragédia Cataniában

Tavaly persze sokkal rosszabb volt a helyzet, hiszen a Juventust a másodosztályba sorolták, a Milan pedig jókora pontlevonással vágott neki a bundabotrány miatt a szezonnak. Februárban pedig egy tragédia árnyékolta be az Inter imponáló menetelését: Cataniában egy rendőr is áldozatul esett a Palermo elleni mérkőzést követő összecsapásoknak.


Újra izgalmas lesz a Serie A 1

Tavaly óriási volt az Inter fölénye (MTI/EPA)


Reméljük idén az izgalmas meccsek miatt szerepel a híradásokban az olasz bajnokság, és csak az utolsó fordulóban dől el, hogy ki lesz az első. Erre a legjobb esélye az Internazionalénak van. A milánói csapat szerintünk idén is aranyérmes lesz, de az biztosra vehető, hogy ezúttal nem 22 pont lemaradással követi a második helyezett.

Roberto Mancini csapata ugyan az olasz Szuperkupában 1-0-ra kikapott az AS Romától, de továbbra is az Internek van a legerősebb kerete, és ez hosszútávon döntő lehet. A nyáron csak egy kulcsember távozott: a világbajnok Fabio Grosso (Lyon) mellett Marco Materazzira sem számíthat a tréner a bajnokság első fordulóiban. A langaléta védő a magyarok elleni válogatott meccsen szenvedett térdsérülést, és várhatóan decemberig nem léphet pályára.

Tovább erősödött az Inter

Érkezett viszont Cristian Chivu, Luis Jimenez és David Suazo. Főleg az utóbbitól várnak sokat az Internél. A 27 éves, hondurasi válogatott támadó januárban Kakával, az AC Milan világbajnok brazil klasszisával közösen nyerte el a 2006-os év legjobb külföldi játékosának járó díjat a Serie A-ban.

A másik milánói egyesületnél ugyanaz a gond, mint az utóbbi években mindig. A keret átlagéletkora nagyon magas, és a 38 forduló alatt sok minden megtörténhet. Komoly erősítést jelent a különben bivalyerős AC Milannak, hogy olcsón sikerült megszerezni a Real Madridtól Emersónt, de talán ami ennél is fontosabb, hogy maradt a védekező középpályás egyik honfitársa. Kakát a királyi gárda mesés ajánlatokkal csábította, a játékmester azonban maradt a Bajnokok Ligája győztesnél.

Újra beleszólhat a Juventus

Nem szabad megfeledkezni az SC Internacional Porto Alegrétől igazolt Alexander Patóról sem, akinek a tudásáról sok mindent elmond, hogy Európa legnagyobb klubjai (Chelsea, Manchester, Real) is bejelentkeztek érte. A versenyfutást, vagy hívjuk licitnek 20 millió euróval Carlo Ancelottiék nyerték.


Újra izgalmas lesz a Serie A 2

Remélhetõleg idén kevesebbszer találkozunk üres lelátókkal (MTI/EPA)


A Juventus a bundabotrány miatt tavaly egy osztállyal lejjebb vitézkedett, és a várakozásoknak megfelelően azonnal sikerült neki a feljutás. A büntetés miatt viszont néhányan otthagyták a csapatot, ezért a nyáron már új edzővel és jó pár új játékossal kezdődött meg a felkészülés. Claudio Ranierinek lesz még bőven dolga a csapattal, amely az eddigi barátságos meccseken nem igazán villogott. Ugyanakkor az tény, hogy egy olyan együttes, amelyben Buffon, Del Piero, Nedved, Trezeguet vagy éppen a nyáron érkezett Tiago futballozik mindenkire veszélyes lehet.

Az AS Roma idén Cicinho (Real Madrid), Giuly (Barcelona) és Juan (Leverkusen) személyében kiemelkedő képességű játékosokat igazolt. Kérdéses azonban, hogy ez mire lesz elég. Francesco Totti az elmúlt szezonban a gólkirályi címével ismét bebizonyította a klasszisát, a lábában mindig benne van a gól. Jósolni tehát nagyon nehéz, de mi azért megpróbáljuk.

FN-TIPP:
1. Internazionale
2. AS Roma
3. Juventus

Az utóbbi étvized bajnokai:
1997: Juventus
1998: Juventus
1999: AC Milan
2000: Lazio
2001: AS Roma
2002: Juventus
2003: Juventus
2004: AC Milan
2005: Juventus
2006: Internazionale
2007: Internazionale

Átigazolási tábla (Eurosport)

A Serie A nyitófordulójának programja
Szombat:
SS Lazio-Torino 18 ó
Juventus-Livorno 20:30 ó

Vasárnap:
Fiorentina-Empoli 15 ó
Genoa-AC Milan 15 ó
Internazionale-Udinese 15 ó
Napoli-Cagliari 15 ó
Parma-Catania 15 ó
Reggina-Atalanta 15 ó
Siena-Sampdoria 15 ó
Palermo-AS Roma 20:30 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik