Élet-Stílus

Letartóztatták a disszidált bokszolókat

Brazíliában letartóztatták a riói Pánamerikai Játékok alatt megszökött két kubai ökölvívót, a kétszeres olimpiai bajnok Guillermo Rigondeaux-t, illetve a világbajnok Erislandy Larát.

Kapcslódó linkek


profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu




A két kubai sportolót azért vették őrizetbe, mert tartózkodási engedélyük július 29-én, a játékok zárultával lejárt. Hozzátették, hogy Rigondeaux és Lara nem kért politikai menedékjogot, ezért tisztán rendőrségi ügyként kezelik az esetet.

Az öklözők negyeddöntős mérkőzésük előtt távoztak a kubai csapattól és nem sokkal később szerződést kötöttek a német Boxstall Arena Box Promotion profi csapattal. „Az ütéseket mindketten jól bírták a ringben, de az amerikai dollár előtt bizony már lefeküdtek” – kommentálta a múlt héten a két bokszoló szökését Fidel Castro, kubai elnök.

Rigondeaux disszidálása egyben azt is jelenti, hogy a kubai válogatottban egyetlen címvédő olimpiai bajnok sem maradt, ugyanis tavaly decemberben három athéni győztes, Yan Barthelemy, Yuriorkis Gamboa és Odlanier Solís a venezuelai Caracasban távozott a válogatottól. Ők Németországban profiskodnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik