Élet-Stílus

Szuperkupa: döntetlen az első találkozón

Nem bírt egymással a kupagyőztes Honvéd és a bajnok Debrecen a labdarúgó Szuperkupa első felvonásán. Az 1-1-es döntetlennel az idegenben fellépő hajdúsági csapat lehet elégedettebb.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A szezonnyitó Szuperkupa-mérkőzés a vártnál élvezetesebb mérkőzését hozott. A vendég Debrecen kezdett jobban, a 11. percben akár már két góllal is vezethetett volna a bajnokcsapat, ám Sztojkov fejesét, illetve Dombi lövését Tóth Iván bravúrral hárította. Kisvártatva a Honvéd is belelendült a játékba, veszélyesebben és jobban is futballozott az ellenfelénél. Leginkább Bárányos és Hercegfalvi volt elemében, a vezetést mégis Ivancsics szerezte meg. A középpályás Hercegfalvi beadása után közelről terelte a hálóba a labdát. A félidőt Pomper pazar szabadrúgása zárta le, melyet Csernyánszki védett.

A második játékrészben is a házigazda Honvéd akarata érvényesült, ám a helyzeteit elpuskázta, erejéből már csak két lesgólra futotta, ellenben a Loki érvényes találatot szerzett, ám szinte a semmiből egyenlített: Dzsudzsák középre adása után a nyáron Tatabányáról igazolt Kouemaha lőtt a kapu közepébe. Az 1-1-es döntetlennek köszönhetően a debreceniek várhatják kedvezőbb helyzetből a vasárnapi, hazai visszavágót, melyen a Loki zsinórban harmadszor, a Honvéd először kaparinthatja meg a Szuperkupát.

Szuperkupa, első mérkőzés:
Budapest Honvéd – DVSC-TEVA 1-1 (1-0)
Gól:
Ivancsics (26.), ill. Kouemaha (68.)
Budapest Honvéd: Tóth I. – Mogyorósi, Pomper, Smiljanic, Vincze Z. – Dobos, Benjamin, Bárányos (Ndjodo, 82.), Ivancsics (Diego, 65.) – Abraham (Koós, 61.), Hercegfalvi
DVSC-TEVA: Csernyánszki – Bernáth, Komlósi, Mészáros, Takács (Sándor, 46.) – Kiss, Vukmir, Dzsudzsák, Dombi – Sztojkov (Sidibe, 62.), Kouemaha (Zsolnai, 84.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik