Élet-Stílus

BL: megbotlottak az angolok

Nem villogtak az angol éllovasok a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán: a Manchester United kikapott Rómában, a Chelsea pedig csak egy döntetlenre volt képes otthon a Valencia ellen.

Minimális előnyt szereztek Tottiék

A nagy elánnal kezdett az olasz bajnokság második helyezettje, Wilhelmsson lövése ugyan nem jelentett gondot, ámde jelezte, az AS Roma a támadásokra helyezi a hangsúlyt, veszélyes helyzetet azonban csak pontrúgások során tudott teremteni. Totti kétszer is lőhetett kecsegtető helyzetből, de gól egyikből sem lett, és Chivu is a bal felső sarok mellé csavart. A MU

a mezőnyben egyenrangú partnere volt a Romának, a kapura viszont nem jelentett komoly veszélyt.


Scholes is csak két szabálytalansággal hívta fel magára a figyelmet, a vörös hajú angol nyolc perc alatt két sárga lapot is begyűjtött, ekképp a 34. minutumban mehetett is zuhanyozni. Az AS Roma még a szünet előtt kihasználta az emberelőnyét: Taddei jobb alsó sarokba tartó lövését még védte Van der Sar, a szöglet után viszont már megzörrent a háló, midőn Taddei közeli próbálkozásánál – római szempontból – szerencsésen pattant meg a labda.

A második félidő római tűzijátékkal indult – előbb Taddei, majd Totti veszélyeztetett –, ugyanakkor egy gyors kontrából megszületett az egyenlítő gól. Egy formás támadás végén Rooney bombázott a hazaiak kapujának bal oldalába. Spalletti, a hazaiak edzője Wilhelmsson-Vucsinics cserével reagált a vendéggólra. A bosnyák támadó beállítása pedig remek döntésnek bizonyult, hiszen remekül játszott, és ami igazán lényeges: ő szerezte az AS Roma második találatát. Mancini lövése után Van der Vucsinics elé öklözött, a cserecsatár pedig öt méterről elvetődve továbbított a kapuba.


BL: megbotlottak az angolok 1

Cristiano Ronaldo nem nagyon villogott (MTI/EPA)



Az emberhátrányban játszó Manchester United nem csupán a bekkeléssel volt elfoglalva, igyekezett az olaszok térfelén tartani a labdát, a kapuig azonban csak ritkán jutott el az angol listavezető. A rómaiak bátran vállalkoztak, de újabb gólt már nem tudtak szerezni. Spalletti csapata így egygólos előnnyel várhatja a visszavágót, és már tíz nemzetközi meccsen veretlen az Olimpcióban.

Az olaszok és az angolok nem csak a pályán csatáztak. Három MU-szurkoló szenvedett könnyebb sérülést a mérkőzést megelőző verekedésben. A beszámolók szerint a találkozó előtt mintegy háromszáz ittas angol drukker támadott rá a stadion előtt várakozó olasz rajongókra. A gyors rendőri beavatkozásnak köszönhetően a verekedés rövid ideig tartott, három angol szurkoló szorult orvosi ellátásra. A meccs szünetében is szükség volt a határozott rendőri fellépésre, hogy helyre álljon a rend az angol szektorban.

Chelsea-Valencia: meglepték Mourinhóékat

Remek helyzetben várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót a Valencia csapata, miután 1-1-re végzett az angol bajnoki címvédő otthonában. A Chelsea 90 percen keresztül uralta a meccset, de Canizares kapuja előtt kevés épkézláb helyzetet hoztak össze a világklasszis támadók. Az első félidőben a spanyolok három helyzetükből egyet belőttek, a második játékrészben pedig kizárólag a védekezéssel törődtek. Lendületesen kezdte a találkozót mindkét csapat, az első komoly helyzet az angolok előtt adódott, de Kalou fordulásból megeresztett lövése a kapufáról kifelé pattant. Nem sokkal később David Villáék is megmutatták magukat az ellenfél tizenhatosán belül, de a 21 éves Silva ekkor még elhibázta a kaput. Félóra elteltével azonban már sokkal jobban célzott a csatár, és 27 méterről óriási gólt lőtt a tehetetlen Petr Cech-nek.


BL: megbotlottak az angolok 2

Valenciai öröm (MTI/EPA)



A Chelsea a bekapott találat után nagyobb fokozatba kapcsolt, de a Valencia-védelem az egész mérkőzésen rendkívülien hatékonyan szűrte meg a támadásokat, legkésőbb a tizenhatosnál elakadtak a londoniak rohamai. Canizaresnek az első félidőben nem is igen akadt védenivalója.

A második 45 percet nagy elánnal kezdték a hazaiak, de Canizares hibája kellett ahhoz, hogy egalizáljanak. A Valencia portásának rövid kirúgására Ashley Cole csapott le, és egy hosszú labdával azonnal játékba hozta Drogbát, aki a kapus felett a hálóba fejelt. Ezt követően sokáig semmi említésre méltó esemény nem történt a Stamford Bridge-en. A 84. percig kellett az újabb Chelsea-helyzetre várni: egy szöglet után Carvalho lövését a védők blokkolták, majd Sevcsenko ollózását „szedte ki” a kapuból Miguel. A döntetlen a Valenciának kedvez, de Mourinho együttese idegenben is bármikor, bárhol képes gólt lőni, úgyhogy Canizaresék még korántsem érezhetik magukat biztonságban.


BL: megbotlottak az angolok 3

Didier Drogba volt a Chrelsea megmentõje (MTI/EPA)



Bajnokok Ligája-negyeddöntő, 1. mérkőzések:
AS Roma-Manchester United 2-1 (1-0)
Gól:
Taddei (44.), Vucinic (66.), ill. Rooney (60.)
Kiállítva: Scholes (35., Manchester United)

Chelsea-Valencia 1-1 (0-1)
Gól:
Drogba (53.), ill. David Silva (30.)

A visszavágókat április 10-én rendezik.




Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik