Élet-Stílus

NHL: nyugati győzelem az All Star-gálán

A nyugati válogatott győzelmével zárult az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) idei All-Star-mérkőzése, melyet csütörtök virradóra, a dallasi American Airlines Centerben játszottak.

A gálamérkőzésen összesen 21 gól született, amelyből a nyugati gárda egy tucattal vette ki a részét. A győztes oldalon a veterán Joe Sakic (Colorado) négy gólpasszal, míg Yanic Perreault (Phoenix), Rick Nash (Columbus), Brian Rolston (Minnesota) és Martin Havlat (Chicago) egyaránt két-két góllal tűnt ki. A keletieknél a Buffalo csatára, Daniel Briere volt a legjobb egy góllal és négy assziszttal, amivel kiérdemelte az összecsapás legjobbjának járó elismerést, azaz ő lett az MVP.

Az All Star-gálák történetében a 30. életévében járó Briere – Mats Naslund, Adam Oates, Mike Gartner, Mark Recchi, Pierre Turgeon, Bill Guerin és Dany Heatley után – a nyolcadik olyan hokis, aki öt ponttal zárt, a rekordot hattal Mario Lemieux tartja 1988-ból.


„Azt hittem, a győztes csapatból jelölik ki az est legjobbját, ám amikor vadul elkezdtek fotózni, éreztem, talán én lettem a kiválasztott. A meccs közben tudtam, hogy öt pontnál járok, de nem gondoltam az esetleges rekordbeállításra, ehelyett igyekeztem segíteni a csapatnak, és közben élveztem a játékot” – mondta az MVP, aki az elismerés mellé egy luxusautót is kapott. Érdekes, hogy az ítészek sorozatban negyedszer választották ki a vesztes gárdából az All Star-mérkőzés legjobbját.


Amíg Briere hozta magát, a két fiatal sztár, a legtöbb szavazattal csapatba választott 19 éves Sidney Crosby (Pittsburgh), valamint a 21 éves orosz Alekszander Ovecskin (Washington) csalódást keltett – előbbi pont nélkül, míg utóbbi csupán egy góllal zárt. Ez azért is meglepő, mert a két titán összesen 137 pontot szerzett eddig a szezonban: Crosby 72-vel az első, Ovecskin 65-tel a harmadik a kanadai tabellán. Ugyanitt Briere (57) csak a 11. helyen posztol.


All-Star-gála, Dallas:
Nyugat válogatottja-Kelet válogatottja 12-9 (3-3, 6-3, 3-3)
Gól: Perreault (6., 13.), Selanne (7.), Visnovsky (19.), Marleaut (23.), Rolston (29., 39.), Nash (31., 48.), Havlat (32., 59.), Phaneuf (60.), illetve Briere (4.), St. Louis (14.), E. Staal (14.), Williams (26.), Chara (27., 51.), Ovecskin (34.), Heatley (43.), Souray (60.).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik