Élet-Stílus

Takarékos, de méltó módon búcsúzunk Puskástól

Puskás Ferenc Spanyolországból Magyarországra érkezett családtagjait nagyon meghatotta az a hatalmas szeretet, amely az Aranycsapat legendás futballistáját övezi - mondta Schmitt Pál, a Puskás Kegyeleti Bizottság elnöke, aki a szombati gyászszertartás menetéről is szót ejtett a csütörtöki sajtótájékozatóján.




Takarékos, de méltó módon búcsúzunk Puskástól 1
sport.lap.hu

Takarékos, de méltó módon búcsúzunk Puskástól 1
Takarékos, de méltó módon búcsúzunk Puskástól 3

Schmitt Pál a szombati gyászszertartással kapcsolatban elmondta, hogy a hivatalos program 9 órakor a Kossuth téren kezdődik: katonai tiszteletadás mellett előbb felhúzzák a magyar zászlót, majd félárbocra eresztik. A Puskás Ferenc-stadionban 14 órakor kezdődő közös búcsúzáson számtalan nemzetközi híresség jelezte részvételét.


A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy összesen 14 labdarúgó-szövetség elnöke jön el Budapestre, több oldal a VIP-vendégek névsora, a Real Madrid pedig küldöttsége külön géppel érkezik. Schmitt hozzátette: a lelátón 40 ezren foglalhatnak helyet, de igény esetén a futópályán is el tudnak helyezni szurkolókat, aki pedig nem jut be a létesítménybe, az óriáskivetítőn követheti nyomon az eseményt.


A Puskás-stadionban sorrendben Schmitt Pál, majd Ramon Calderón, a Real Madrid elnöke, a jó barátok képviseletében Szepesi György, az MLSZ tiszteletbeli elnöke, zárásként pedig az UEFA-t képviselő Michel Platini vagy a spanyol szövetség elnöke, Angel Maria Villar, az Aranycsapat nevében pedig az egykori csapattárs, Buzánszky Jenő búcsúzik Puskástól.

Ezt követően a gyászmenet elindul a bazilikához, ahol 19 órakor kezdődik a gyászmise, majd a temetés. Itt Sólyom László köztársasági elnök, Lamperth Mónika sportért felelős önkormányzati és területfejlesztési miniszter, Joseph Blatter, a FIFA elnöke és Juan Antonio Samaranch, a NOB korábbi vezetője, valamint Kisteleki István MLSZ-elnök mond beszédet. A temetésen csak a családtagok vesznek részt, a kívül maradó érdeklődőknek kivetítőt állítanak fel.

Az elmúlt napokban rengeteg találgatás jelent meg a költségekkel és az állami szerepvállalás mértékével kapcsolatban, Schmitt ezzel kapcsolatban elmondta: “Az állam maximális segítséget nyújtott ahhoz, hogy takarékos, de méltó módon vegyünk búcsút Puskás Ferenctől. Volt olyan időszak, amikor úgy tűnt, nem lesz meg a fedezet, de az önkormányzatok politikai hovatartozástól függetlenül segítettek, így minden akadályt sikerült leküzdeni”. Szöllősi György, a Kegyeleti Bizottság szóvivője arra figyelmeztetett, hogy kizárólag csütörtökön lehet elhelyezni a koszorúkat, illetve a megemlékezés virágait Puskás Ferenc sírjánál a Szent István-bazilikában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik