Élet-Stílus

Ferguson hálás a Benfica védőjének

Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője szerint csapata Nelsonnak, illetve a Benfica hátvédje által szerzett bombagólnak köszönhette a győzelmét a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján.

Köszönet Mr. Nelsonnak

“Úgy gondolom, köszönetet kell mondanunk Mister Nelsonnak a góljáért, amivel felébresztette a csapatunkat, és onnantól kezdve már az igazi Manchestert láthatta a közönség. Gyorsan és szívósan játszottunk” – magyarázta Sir Alex Ferguson, a Manchester United szakvezetője. A Benfica edzője, Fernando Santos is egyetértett kollégájával. “Nagyon jól kezdtünk, sokat birtokoltuk a labdát, de a második félidőben már nem futballoztunk túl jól. A meccs ezen részében az angolok túl erősek voltak a számunkra”.


Noha gólt nem szerezett, az est egyik legjobbja Cristiano Ronaldo volt, a manchesteriek középpályása a lefújás után mosolyogva állt a mikrofonok elé. “Nagyon jól játszottunk, szinte végig a mi domináltunk. Boldogok vagyunk, hogy eljutunk a következő körig” – nyilatkozta az egy gólpasszt jegyző 21 esztendős portugál labdarúgó.

Wenger: nem játszottunk jól

A forduló előtt az Arsenal továbbjutása is kérdéses volt, az angol csapat portói döntetlenjével azonban elkerülte a szégyent, a kiesést. Arsene Wenger, a csapat szakvezetője elismerte, hogy unalmas mérkőzést játszott a csapata, ugyanakkor leszögezte, tiszteséges küzdelem folyt a pályán, szó sem volt békés döntetlenről, amellyel végül mind a két együttes továbbjutott. “Elismerem, hogy nem nyújtottuk túl sokat. A portugálok közelebb álltak a győzelemhez, az eredmény nem tükrözi vissza azokat a lehetőségeket, melyek a hazaiak előtt adódtak” – mondta Wenger. Az Arsenal csoportelsőként, a Porto pedig másodikként jutott tovább a G jelű kvartettből.

Houllier boldogsága

Szerdára az E-csoportban már nem sok izgalom maradt, hiszen a Lyon és a Real Madrid már korábban kiharcolta a továbbjutást. Talán éppen ezért egyik csapat sem szakadt meg az utolsó játéknapon, a franciák a Steauával, míg a spanyolok a Dinamo Kijevvel játszottak döntetlent. Az utóbbi mérkőzésen a szezon során többnyire a kispadon jegelt Ronaldo duplázott. “Egyre jobb formába kerül, elégedett vagyok vele, és mellette a fiatal játékosaink is jó teljesíctményt nyújtottak – mondta Fabio Capello, a Real szakvezetője. “Boldog vagyok, mert mi szereztük a legtöbb pontot a csoportkörben. Az szintén kedves a szívemnek, hogy két francia csapat is továbbment” – értékelt Gérard Houllier, a Lyon edzője.

Pironkodhat az AC Milan edzője

A H-csoportban a Lille idegenben 2-0-ra verte az AC Milant, és mivel a másik két együttes, az Anderlecht és az AEK Athén nem bírt egymással (2-2), a franciák mentek tovább. A vendég Lille szakvezetője alig tudott megszólalni az meglepetéstől: “Nem tudok felébredni ebből az álomból, elértük a célunkat. Ez a teljesítmény volt a gyümölcse az eddigi kitartásunknak és küzdelmünknek” – nyilatkozta Claude Puel. A korábban esélytelennek tartott együttes az első francia csapat, amely le tudta győzni a milánói piros-feketéket a San Siro Stadionban. “A vereségünk nem olyan fájdalmas, hiszen már korábban kiharcoltunk a továbbjutást, ugyanakkor sok munka vár még ránk a kieséses szakasz előtt. A Lille ellen borzasztóan játszottunk, nem is emlékszem, mikor voltunk utoljára ennyire gyengék” – kesergett Carlo Ancelotti, a Milan mestere.


BL, csoportkör, 6. forduló
Ferguson hálás a Benfica védőjének 1

Peter Odemwingie gólt szerzett Milánóban (EPA)


A-csoport:
Barcelona-Werder Bremen 2-0
Chelsea-Levszki Szófia 2-0


B-csoport
Bayern München-Internazionale 1-1
Sporting Lisboa-Szpartak Moszkva 1-3


C-csoport:
PSV Eindhoven-Bordeaux 1-3
Galatasaray-Liverpool


D-csoport:
Olimpiakosz-Sahtar 1-1
AS Roma-Valencia 1-0


E-csoport:
Lyon-Steaua Bucuresti 1-1
Dinamo Kijev-Real Madrid 2-2


F-csoport:
FC Köbenhavn-Celtic 3-1
Manchester United-Benfica 3-1


G-csoport:
Hamburg-CSZKA Moszkva 3-2
C Porto-Arsenal 0-0


H-csoport:
AC Milan-Lille 0-2
Anderlecht-AEK Athén 2-2


A legjobb 16 mezőnye:
Chelsea, Barcelona, Bayern München, Inter, Liverpool, PSV, Valencia, AS Roma, Lyon, Real Madrid, Manchester United, Celtic, Arsenal, Porto, AC Milan, Lille.


Az UEFA-kupában folytatják:
Werder Bremen, Szpartak Moszkva, Bordeaux, Sahtar Doneck, Steaua Bucaresti, Benfica, CSZKA Moszlkva, AEK Athén.


A BL-góllövőlista élcsoportja:
Fernando Morientes (Valencia, 412 perc) 5 gól
Didier Drogba (Chelsea, 484) 5
Kaká (AC Milan, 486) 5
Peter Crouch (Liverppol, 334) 4
Ruud van Nistelrooy (Real, 404) 4
Louis Saha (Man. United, 415) 4
Claudio Pizarro (Bayern, 519) 4
Nicolae Dica (Steaua, 531 perc) 4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik