Élet-Stílus

BL: nem botlott a Manchester United

A Manchester United és az Arsenal is kiharcolta a továbbjutást a Bajnokok Ligájában. Nem történt meglepetés, hiszen azok a csapatok kerültek be a 16 közé, melyeket a csoportkör előtt is odavártunk.

E-csoport: döntetlen itt is, ott is

Az E-csoportban nem maradt izgalom az utolsó játéknapra, hiszen már korábban eldőlt, hogy a Lyon az első, míg a Real Madrid a második helyen jut tovább. Capello nem is vette véresen komolyan csapata kijevi mérkőzését, a Real olasz edzője a tartaléksorát szerepeltette a helyi Dinamo ellen, mások mellett Ronaldo és Beckham is kezdő volt. Félóra játék után a hazaiak már 2-0-ra vezettek: Sackih előbb egy okos (a védők között kibújva lőtt a kapu jobb oldalába), majd egy szerencsés gólt szerzett (a térdéről pattant a labda a hálóba).


Ugyanakkor a spanyol sztárcsapat, akárcsak két éve, ezúttal pontot mentett kétgólos hátrányból az ukrán fővárosban, miután Ronaldo a hajrában kétszer is beköszönt. A brazil csatár a 86. percben néhány lépésről, kisvártatva pedig a tizenegyes pontról volt eredményes. Ami a Realnak és a Dinamo Kijevnek nem sikerült – jelesül: gólt szerezni Lyonban – az a

Steaua gárdájának két perc alatt összejött: egy beadás után Dica mellre vette a labdát, majd a jobb alsóba küldte. A nagy bravúr, a győzelem azonban elmaradt, merthogy átellenben Diarra is betalált.


F-csoport: visszavágott a Manchester

A Manchester Unitednek hazai pályán már egy döntetlen is elegendő lett volna a továbbjutáshoz Benfica ellen, az angol csapat azonban nem bízta a véletlenre a dolgot és magabiztos győzelmet aratott. Nelson távoli bombájával a portugálok szerezték meg a vezetést, a vendéggól azonban alaposan felpaprikázta a “vörös ördögöket”, akik a folytatásban a kapujuk elé szortották az ellenfelet. A Benfica csak a 45. percig bírta a nyomást, közvetlenül a szünet előtt Vidics egyenlített: a szerb védő egy szabadrúgást követően bólintott a kapuba. A második félidőben Giggs és Saha is a fejét használta a gólszerzéshez, a MU végül könnyed győzelemmel vágott vissza a tavalyi sérelemért, amiért a Benfica a csoportkörben búcsúztatta. Mivel kvartett másik mérkőzésén a már továbbjutó Celtic simán kikapott Koppenhágában a Köbenhavntól (a hazaiak már 3-0-ra vezettek, mikor Jarosík szépített), a manchesteriek az első helyen masíroztak be a kieséses szakaszba. A Benficának maradt az UEFA-kupa.

G-csoport: továbbment az Arsenal



BL: nem botlott a Manchester United 1

A Porto és az Arsenal is elégedett lehet a döntetlennel (EPA)


A Porto és az Arsenal egymás elleni unalmas döntetlenje azt jelenti, hogy mindkét csapat továbbjutott a G-csoportból. Ami a részleteket illeti, nos, az eltiltott Henry és a sérült Rosicky nélkül felálló angol együttes valamivel többet dédelgette a labdát, mint az ellenfele, a kapura viszont az FC Porto volt veszélyesebb, ugyanakkor – akárcsak az angolok – gólt a hazaiak sem tudtak szerezni.


A 0-0-s döntetlen fényében a CSZKA Moszkva sehogyan sem juthatott volna tovább, ráadásul az oroszok ki is kaptak a forduló előtt még pont nélkül pironkodó, a német bajnokságban is jobbára csak szenvedő Hamburg vendégeként. Gazzajev alakulata hiába szerzett kétszer is vezetést, a hazaiak végül tíz emberrel fordítottak. A 86. percben a holland Van der Vaart előbb 2-2-re igazította az állást, majd a lefújás előtt gólteredményező passzt adott Sanogónak.

H-csoport: Milánóban nyert a Lille

Végeredmény:


E-csoport:
1. Lyon 14
2. Real Madrid 11
3. Steaua 5
4. Dinamo Kijev 2

F-csoport:
1. MU 12
2. Celtic 9
3. Benfica 7
4. Köbenhavn 7

G-csoport:
1. Arsenal 11
2. Porto 11
3. CSZKA 8
4. Hamburg 3

H-csoport:
1. AC Milan 10
2. Lille 9
3. AEK Athén 8
4. Anderlecht 4


BL: nem botlott a Manchester United 2

BL: nem botlott a Manchester United 3


A H jelű négyesben a Lille csatlakozott az AC Milanhoz, mivel idegenben legyőzte az olasz együttest, míg nagy riválisa, az AEK Athén csak döntetlent ért el az Anderlecht otthonában. A milánóiak könnyedén vették az utolsó csoportmérkőzést, és rá is faragtak erre.


A franciák ugyanis már a 7. percben megszerezték a vezetést a San Siróban, miután Kalac kapus Odemwingie elé ügyetlenkedte a labdát, aki köszönte szépen, majd a jobb alsó sarokba tüzelt. A szenzáció 67. percben csak fokozódott, amikor is egy formás akció végén Keita megduplázta a vendégelőnyt. Az eredmény már nem változott, holott Ancelotti edző a második félidőben Kakát, Seedorfot és Oliveirát is a pályára küldte. A csoport másik találkozóján, Brüsszelben két magyar is lehetőséghez jutott, Juhász Roland (Anderlecht) és Tőzsér Dániel (AEK) is végigjátszotta a döntetlennel végződő meccset. A házigazda belgák már a két góllal is vezettek (az első találat ritkán látható körülmények között született, ide-oda pattogott a labda, mire a kapuba jutott), ám a jól hajrázó görögök végül egy ponttal a zsebben, másfelől UEFA-kupa résztvevőként utaztak haza.

BL, csoportkör, 6. forduló:


E-csoport:
Lyon-Steaua Bucuresti 1-1 (1-1)
Gól:
Diarra (12.), ill. Dica (2.)

Dinamo Kijev-Real Madrid 2-2 (2-0)
Gól:
Sackih (13., 27.), ill. Ronaldo (86., 88., a másodikat 11-esből)

F-csoport:
FC Köbenhavn-Celtic 3-1 (2-0)
Gól:
Hutchinson (2.), Grönkjaer (27.), Allbäck (57.), ill. Jarosik (75.)

Manchester United-Benfica 3-1 (1-1)
Gól:
Vidics (45.), Giggs (61.), Saha (75.), ill. Nelson (28.)

G-csoport:
Hamburg-CSZKA Moszkva 3-2 (1-1)
Gól:
Berisha (28.), Van der Vaart (84.), Sanogo (90.), ill. Olic (23., 11-esből), Zsirkov (65.)
Kiállítva: Atouba (70., Hamburg)

FC Porto-Arsenal 0-0

H-csoport:
AC Milan-Lille 0-2 (0-1)
Gól:
Odemwingie (7.), Keita (67.)

Anderlecht-AEK Athén 2-2 (1-0)
Gól:
Vanden Borre (37.), Frutos (64.), ill. Lakisz (75.), Cirillo (81.)

A legjobb 16 mezőnye:
Chelsea, Barcelona, Bayern München, Inter, Liverpool, PSV, Valencia, AS Roma, Lyon, Real Madrid, Manchester United, Celtic, Arsenal, Porto, AC Milan, Lille.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik