Élet-Stílus

Szafinék nyerték a Davis Kupát

Hazai pályán az előzetesen esélyesebbnek tartott orosz férfi teniszválogatott hódította el a Davis Kupát, miután Marat Szafin nagy csatában, 2 óra 50 perc alatt győzött az argentin José Acasuso ellen a moszkvai döntő utolsó, ötödik mérkőzésén.

A szombati napot 2-1-es előnnyel zárta az orosz csapat, amelynek így másnap elég volt megnyernie az egyik összecsapást. Az argentinok ezzel szemben nem hibázhattak, és David Nalbandian le is győzte a világranglistán jóval előkelőbben rangsorolt Nyikolaj Davigyenkót, és egyenlített a moszkvai döntőben.

Nalbandian az első két játszmát viszonylag simán söpörte be, a harmadik és negyedik felvonás viszont már sokkal szorosabb küzdelmet hozott. Előbbit a hazai közönség szeretetét élvező Davigyenko, utóbbit pedig a Diego Maradona futball-legenda által bíztatott dél-amerikai klasszis nyerte, aki így mindkét találkozóját hozta.

A mindent eldöntő záró találkozóra Alberto Mancini, az argentinok szövetségi kapitánya az utolsó pillanatban változtatott: Acasusót küldte harcba Juan Ignacio Chela ellen. Ám ez sem volt elég, mivel Szafin régi nagy napjaira emlékeztetően teniszezett. A fiatal Acasuso azért alaposan megszorongatta orosz riválisát, volt olyan gém, amelyet csak 10 perc játék után hozott Szafin.

Az orosz a negyedik játszma rövidítésében a nagyobb rutinjának, és bombaerős szerváinak köszönhetően birkózta le ellenfelét, akinek azonban nincs szégyenkezni valója a vasárnapi produkciójával kapcsolatban. Az oroszok másodszor hódították el 2002 után a Davis Kupát.

Davis Kupa-döntő, végeredmény
Oroszország-Argentína 3-2

Marat Szafin-José Acasuso 6:3, 3:6, 6:3, 7:6
Nyikolaj Davigyenko-David Nalbandian 2:6, 2:6, 6:4, 4:6

Szombat:
Szafin, Turszunov-Nalbandian, Calleri 6:2, 6:3, 6:4

Péntek:
Szafin-Nalbandian 4:6, 4:6, 4:6
Davigyenko-Chela 6:1, 6:2, 5:7, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik