Élet-Stílus

Sztilian Petrov lemondta a válogatottságot

A Luxemburg ellen 1-0-ra megnyert Eb-selejtező után lemondta a válogatottságot Sztilian Petrov, a bolgárok csapatkapitánya.

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban érdekelt Aston Villa 27 éves középpályása döntését egy kereskedelmi rádióban, a Radio Gongban jelentette be, indokait szombaton hozza nyilvánosságra.


„Várjuk meg a labdarúgó indoklását, addig felesleges lenne bármit is mondani. Sztiliannak időt kell adni, hogy mindent átgondoljon. A bolgár válogatott kulcsembere, amíg én vagyok a szakvezető, őt tekintem csapatkapitánynak. Fogalmam sincs, mi lehet az oka a vátalan és meglepő bejelentésnek” – mondta Hriszto Sztoicskov szövetségi kapitány.

A játékostársakat is váratlanul érte Petrov elhatározása. „Velünk szerdán késő este közölte a hírt, amely mindenkit váratlanul ért. Próbáltuk meggyőzni, hogy gondolja át még egyszer ezt a dolgot, de hajthatatlan volt” – nyilatkozta Dimitar Berbatov, a Tottenham Hotspur támadója.


„Erre senki sem számított. Ráadásul egy olyan időpontban jött Sztilian Petrov bejelentése, amikor jól ment a csapatnak, és hosszú idő után kiváló volt a hangulat az együttesben. Végre remek az összhang a szakmai stáb és a játékosok között” – jelentette ki Boriszlav Mihajlov, a bolgár szövetség elnöke.

Petrov 66 mérkőzésen hét gólt szerzett a válogatottban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik