Élet-Stílus

Az MLSZ elnöke problémamentes fordulóban bízik

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke bízik abban, hogy a feszült politikai helyzet ellenére problémamentes lesz a hétvégi forduló. Az MLSZ első embere hozátette, minden előfordulhat, még az is, hogy egyes mérkőzéseknek politikai felhangjai lesznek.

„A nagy számok törvénye alapján természetes, hogy akadtak futballszurkolók a tüntetéseken, de nem szabad összemosni vagy összefüggésbe hozni egymással a két dolgot” – mondta Kisteleki arra a felvetésére, miszerint felmerült-e az NB I-es bajnoki forduló elhalasztása az elmúlt napok rendbontásai, s a hétvégére meghirdetett tüntetések miatt. Hétfőn az MTV ostromában sajtótudósítások szerint több, futballmérkőzésekről ismert, elsősorban újpesti és ferencvárosi huligán is részt vett – írja az MTI.

Az labdarúgó-szövetség vezetője szerint minden ilyen jellegű magatartás, a zavargások hátráltatják a magyar–horvát Eb-pályázat sikerét. De nem érzi úgy, hogy ez számottevő lenne, hiszen mindenhol akadnak problémák, példaként a márciusi franciaországi zavargásokat említette. „Sajnos, jelenleg minden előfordulhat, így az is, hogy egyes mérkőzéseknek politikai felhangjai lesznek. Erre ugyanakkor a labdarúgás nincs és nem is lehet felkészülve. A rend fenntartása a rendező klubok feladata, azt pedig nyilvánvalóan tudják, hogy nem ugyanolyan hétvége következik, mint korábban” – válaszolta az elnök arra a kérdésre, hogy tart-e rendbontástól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik