Élet-Stílus

Primeau karrierje véget ért

Maradandó fejsérülése miatt befejezi a pályafutását az NHL-ben érdekelt Philadelphia Flyers sztárja, Keith Primeau.

A 35 éves center csaknem egy éve, 2005. október 25-én sérült meg, miután egy Montreal Canadiens ellen megvívott mérkőzésen az ellenfél egyik hokisa, Alekszander Perezsogin brutálisan fejbe vágta.


Három nappal később, a Carolina Hurricanes ellen ugyan még játszott, ám folymatosan fejfájásra, szédülésre panaszkodott – és agyrázkódásra utaló tünetei a mai napig nem múltak el.

“Mindent megpróbált, hogy visszatérhessen, de a tünetei nem múltak el teljesen, ezért nem képes ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint a sérülése előtt. Meg kellett hoznia ezt a döntést” – véli Gary Dorshimer, a Flyers orvosi stábjának tagja.

“A kapitányunk kitünő játékos, igazi vezéregyéniség, sajnálom, hogy elbúcsúzik a játéktól” – mondta Ken Hitchcock, a philadelphiaiak főedzője.

Keith Primeau 15 esztendőt húzott le a világ legerősebb bajnokságában, megfordult a Detroitban, a Hartfordban és a Carolinában is, a Philadelphiát pedig hat szezonon át erősítette. Összesen 909 mérkőzésen szerepelt az NHL-ben, 266 gólt ütött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik