Élet-Stílus

Briatore marad a főnök

Egy angol magazin interjújában Flavio Briatore korábban arról beszélt, hogy a jövőben már nem akar a Forma-1-gyel foglalkozni. Most azonban úgy tűnik, hogy meghosszabbította szerződését a Renault-val.

Flavio Briatorét a közelmúltban megoperálták, egy tumort távolítottak el a veséjéből. Ez akkor megváltoztatta az olasz üzletember életfelfogását, és a brit Hello magazinnak elmondta, hogy inkább barátnőjével, Elisabetta Gregoracival tölt a jövőben több időt, és valószínűleg az év végén távozik a Forma–1-ből.

Flavio többet akar

Egy ismerőse azonban úgy nyilatkozott, hogy ez nem több, mint egy jó fogás arra, hogy magasabb árat harcolhasson ki a Renault-tól a 2006-os év végén lejáró csapatvezetői szerződésének meghosszabbításáért.

A Török Nagydíj előtt, vasárnap aztán a Renault csapat alelnöke, Alain Dassas nyilatkozta, hogy Briatore további két évre szerződött a csapathoz. Aztán hétfőn a francia L’ Equipe a Renault-gyár első emberére, Carlos Ghosn-ra hivatkozva megerősítette az információt.

Egyik pilóta az Auto-motor und sport értesülései szerint úgy vélekedett, hogy azért is elképzelhetetlen a korábbi Benetton Manager visszavonulása, mert a renault-os fizetése nélkül nem tudná finanszírozni fényűző, hercegi életvitelét. Jelenleg évi 2,5 millió euró körüli összeget kap a francia csapattól.

Renault-val a csúcson

Briatore egyéként sem szegény, nightclubja van Szardínia szigetén, illetve Londonban van egy Billionaire Couture, (Milliárdosok divatja) nevű ruhaüzlete is, amellett, hogy versenypilóták menedzselését végzi.

Mindamellett állítólag az 56 éves üzletember azért is hosszabbított a Renault-val, mert úgy véli, hogy az év végén a Michael Schumacher – Jean Todt – Ross Brawn hármas felbomlik, ami visszaveti a Ferrarit, a Renault pedig a csúcson maradhat. „A Renault a Forma–1 vezető hatalma lesz” – mondta Briatore a Renault elnökének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik