Élet-Stílus

Daganatot találtak Briatore veséjében

Rosszindulatú tumort távolítottak el a Renault csapatfőnökének bal veséjéből. A kórt korai stádiumban diagnosztizálták.

Briatore az olasz „A” című hetilapnak adott interjút, és elmondta, hogy az orvosok egy júliusi rutinvizsgálat során, az indianapolisi verseny alatt bukkantak a daganatra, amit két héttel később el is távolítottak. A kórt még korai stádiumban fedezték fel, és a csapatfőnök minden bizonnyal felépül.

Briatore a súlyos betegség ellenére nem beszélt a visszavonulásáról, de azt közölte, hogy az orvosok tanácsára változtatnia kell az életvitelén. „A számomra fontos emberekkel szeretnék minél több időt eltölteni” – mondta Briatore, akinek a szerződése 2006 végén lejár.

Az elmúlt szezonban Briatore duplázott: Fernando Alonso minden idők legfiatalabb világbajnoka lett, és a konstruktőröknél is a Renault nyert. A karizmatikus csapatfőnök 1994-ben és 1995-ben a Benetton istállót irányította, és első két világbajnoki címéhez segítette Michael Schumachert.

Rövid szünet után 1998-ban a Supertec nevű cégnél bukkant fel Briatore. Amikor pedig a franciák úgy döntöttek, hogy visszatérnek a száguldó cirkuszba, az olaszt szerződtették le csapatfőnöknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik