Élet-Stílus

Ma temetik Zenthe Ferencet

Hiller István kulturális és oktatási miniszter is beszédet mond a 86 éves korában elhunyt nemzet színészének, Zenthe Ferencnek ma délutáni búcsúztatásán a Farkasréti temetőben.

A július 30-án elhunyt Kossuth-díjas, a Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével is kitüntetett népszerű művésztől hamvasztás utáni szertartással 14 órától vesznek búcsút. A miniszter mellett emlékbeszédet mond Schiffer János főpolgármester-helyettes és a színész pályatársai.

Zenthe Ferencnek a Makovecz-terem előtt elhelyezett urnájánál díszőrséggel tisztelegnek a művészkollégák, majd a hivatalos búcsúztatását 14 óra 25 perctől élő adásban közvetíti a Magyar Televízió.

Zenthe Ferenc az ötvenes évektől majdnem az ezredfordulóig, jó negyvenhárom éven keresztül nézett szembe a kamerákkal és lopta be magát a nézők szívébe. Eke Mátéként a Tenkes kapitányában, a Szomszédok Taki bácsijaként egyaránt a közönség kedvence volt. A Szomszédok világgal megbékélt nyugdíjasa, a taxisofőrként dolgozó Taki bácsi azért tudta türelemre inteni feleségét (Komlós Juci) és a nézőket is egyben, mert Zenthe önmagát adhatta a figurában. A sorozatról azt nyilatkozta egyszer Zenthe, hogy sok-sok év után sem unja még, mert a történet a színészekkel együtt alakul, és ők a legtermészetesebb módon tudják benne önmagukat adni. Talán ennek köszönhető az a már említett báj, nyugalom és türelem, ami Taki bácsit jellemezte a Szomszédokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik