Élet-Stílus

Villeneuve nem indul a Hungaroringen

Villeneuve nem indul a Hungaroringen 1

Elsõ futamára készül a lengyel (vezess.hu)




Villeneuve nem indul a Hungaroringen 2

A teszteken már bizonyított (vezess.hu)

“A BMW Sauber F1 Team a Magyar Nagydíjon másik pilóta-szereposztással versenyez majd.” – áll a csapat kedden kiadott közleményében. Jacques Villeneuve nem indul a Hungaroringen, mivel még nem heverte ki az elmúlt hétvégén, a Német Nagydíjon történt balesetét.

Villeneuve a 31. körben egy gyors jobbkanyarban leesett az ideális ívről, autója megcsúszott és nagy tempóval a gumifalba csapódott. A pilóta a saját lábán hagyta el a versenyautót, és úgy tűnt, nincs komoly baja.

A kanadai pilóta helyét a BMW jelenlegi tesztpilótája, Robert Kubica veszi át. A lengyel versenyző az idei évtől a csapat tesztpilótája, ez lesz az első futama a Forma-1-ben.

“Jacques közölte velünk, hogy a Hockenheimben történt balesete miatt nem bevethető.” – mondta Mario Theissen, a BMW Motorsport igazgatója, majd hozzátette:” Robert a teszteken és péntekenként a versenyhétvégéken is fantasztikus benyomást tett ránk. Most majd meglátjuk, hogy teljesít egy Forma-1-es versenyen. Ez jó lehetőség lehet számára, nem döntöttük ugyanis még arról, hogy jövőre ki vezeti majd a versenyautónkat.”

“Úgy terveztem, hogy egyetlen versenyen sem fogok tudni rajthoz állni idén, így nagyon örülök ennek a lehetőségnek. Büszke vagyok, hogy a BMW Sauber F1 Team bizalmat szavazott nekem. Nem fogok csalódást okozni” – vélekedett az 1984-ben született Kubica.

Egyelőre annyi biztos, hogy Nick Heidfeldnek 2007 év végégig van szerződése a BMW csapattal, Jacques Villeneuvenek pedig idén lejár a szerződése. Már tavaly év végén, a Sauber felvásárlása után megvált volna tőle a BMW, de a kanadai pilóta biztos szerződéssel bírt. Idén azonban viszonylag jól teljesített, így még az is elképzelhető, hogy Villeneuve maradhat még egy évet, de Kubicára is várhat a második autó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik