Élet-Stílus

Sorsoltak az európai kupákban – könnyed kezdés

Kisorsolták a Bajnokok Ligája és az UEFA-kupa 2006-2007-es kiírása selejtezőinek sorsolását. A magyar csapatok nem panaszkodhatnak, teljesíthető feladatok előtt állnak.

A pénteki nyoni sorsoláson eldőlt, hogy a magyar bajnok DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapata a luxemburgi Dudalenge-zsal vagy a macedón Rabotnicki Skopje együttesével találkozik a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

A nyitókörbeli párharc esélyese a macedón gárda, amely mindössze háromszor szenvedett vereséget az elmúlt idényben a bajnokságban és másodszor lett aranyérmes. Az 1937-ben alakult piros-fehér klub – amely 18 ezres stadionban játssza hazai mérkőzéseit – tavaly a BL-kvalifikáció második fordulójáig jutott. A hajdúságiak július 25-én vagy 26-án fogadják leendő ellenfelüket, a visszavágóra pedig augusztus 1-jén vagy 2-án kerül sor idegenben.

Nem sokkal később az UEFA-selejtezők sorsoláson eldőlt, hogy az Újpest FC a svájci másodosztályban szereplő liechtensteini FC Vaduzzal, az FC Fehérvár pedig a kazah FC Kariat Almati együttesével találkozik az első fordulóban. A bajnoki ezüstérmes lila-fehérek és a kupagyőztes székesfehérváriak is hazai pályán kezdik a párharcot. Az első mérkőzéseket július 13-án, míg a visszavágókat július 27-én játsszák. A továbbjutókhoz további 29 gárda csatlakozik a második kvalifikációs körben (augusztus 10. és 24.), amelynek a sorsolását július 28-án rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik