Élet-Stílus

Francia győzelem Dánia ellen

Szerdán is jó néhány felkészülési mérkőzést játszottak a vb-résztvevők: Irán lelépte a bosnyákokat, a franciák ismét rangadót nyertek, a svájciak döntetlent játszottak a németországi torna egyik esélyesével, az olaszokkal.

Egy meglehetősen gyenge színvonalú mérkőzésen már a 11. percben vezetést szereztek az olaszok Gilardino révén, de még az eső félidőben válaszolt Svájc. A második játékrészben az azzurrik esetenként túl kemény játékán kívül nem sok említésre méltó esemény akadt.

Svájc-Olaszország 1-1 (1-1)
Gól: Gilardino (11.), illetve Gygax (32.)

A franciák a FIFA ranglistáján negyedik mexikóiak után ismét egy komoly játékerőt képviselő gárdát győztek le. Thierry Henry már a találkozó első perceiben gólt lőtt, és végül Wiltord állította be a végeredményt tizenegyesből.

Franciaország-Dánia 2-0 (1-0)
Gól: Henry (12.), illetve Wiltord (76., tizenegyesből)

Szaúd-Arábia egyelőre még messze jár a csúcsformájától, néhány napja a csehektől kaptak ki, és szerdán a törökök verték őket. Szembetűnő volt a két meccsen a szaúdi csatárok gólképtelensége. A beszámolók szerint kapura sem igen lőtt a brazil Marcos Paquepa által irányított válogatott a törökök ellen.

Törökország – Szaúd-Arábia 1-0 (1-0)
Gól: Necati Ates (44.)

Az újonc csapat egy újabb verességgel hangolt az első világbajnoki szereplésére. Négy napja a walesiek páholták el a csapatot, szerdán pedig Szlovénia bizonyult túl erősnek.


Francia győzelem Dánia ellen 1

A paraguayi Cuevast próbálják szerelni (Reuters)

Szlovénia-Trinidad és Tobago 3-1 (2-1)
Gól: Novakovic (4., 15., 77.), illetve Birchall (25.)

Nem játszott a paraguayi csapatban Roque Santa Cruz, de egyelőre úgy tűnik egy másik a Bundesligában profiskodó játékos pótolni tudja őt. A Dortmundhoz igazolt Nelson Valdez már múlt héten is betalált Norvégiának, és a grúzok ellen is ő lőtte a győztes gólt.

Grúzia-Paraguay 0-1 (0-1)
Gól: Valdez (41.)

Fordulatos mérkőzést láthattak a bochumi stadionban a nézők, hiszen a 17. percben már két góllal vezettek a bosnyákok. Az ázsiai csapat még az első félidőben megfordította az állást, majd a második játékrészben bebiztosította a győzelmet.

Irán-Bosznia-Hercegovina 5-2 (3-2)
Gól: Madancsi (26.), Rezaei (45.), Hasemian (45+2.), Enajati (89.), Hatibi (91.), illetve Misimovic (5), Barbarez (17.).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik