Élet-Stílus

Újabb játékvezető-botrány Olaszországban

A nápolyi ügyészség az olasz labdarúgó-bajnokság mérkőzései manipulálásának vádjával vizsgálatot indított Massimo De Santis FIFA-játékvezető ellen. A bíró tagja a június 9-én kezdődő németországi világbajnokságon közreműködő sípmesterek keretének, amennyiben bebizonyosodik bűnössége, nem vezethet meccset a vb-n.

A La Gazzetta dello Sport című sportnapilap arról írt szerdai számában, hogy az ügyészség az előző szezonból több olyan hangfelvétellel is rendelkezik, melyeken De Santis a Juventus vezetőivel beszél. A rendelkezésre álló adatok értékelése napokon belül befejeződik.

Az olasz szövetség (FIGC) május 5-én indított vizsgálatot Luciano Moggi, a Juventus főigazgatója, illetve Antonio Giraudo, a torinói klub ügyvezetője ellen, mindkettejüket mérkőzések végeredményének manipulálásával vádolják.

Az ügy kirobbanása miatt három nappal később Franco Carraro FIGC-elnök lemondott. Hivatalos helyről meg nem erősített információk szerint a rendőrség több olyan futballistát is kihallgatott, aki az elmúlt években Torinóba szerződött, és vallomásaik alapján nem kizárt, hogy Moggi fia, Alessandro is a vádlottak padjára kerül.

A fiatalabb Moggi egy reklámügynökség tulajdonosa, amely az eddigi feltételezések alapján részt vett a játékosok igazolásában. Állítólag több futballistát megfenyegetett, hogy aki nem rajta keresztül szerződik a Juventushoz, az a későbbiekben nem talál majd klubot magának Olaszországban.

A kikényszerített reklámszerződés értelmében a játékosok juttatásaik meghatározott százalékát Moggi fiának fizették ki, így „köszönve meg”, hogy a Juventushoz igazolhattak. „A habozó futballistákat megfenyegették, senki sem dolgozott szívesen a Juventusszal” – mondta a rendőrségen Gianni Allegrini játékosügynök. A vádlottak ügyvédeik tanácsára hallgatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik