Élet-Stílus

A globális felmelegedés a Towert is fenyegeti

Az ENSZ kulturális és tudományos ága, az Unesco szerint a klímaváltozás több olyan helyszínt fenyeget, amelyet a világörökség részének nyilvánítottak, köztük a londoni Tower, a Kilmandzsáró vagy az ausztrál korallzátony – írja a BBC online.

A szervezet két napos gyűlésének célja az volt, hogy kidolgozzanak egy olyan tervet, amely mérsékelné az éghajlati változás okozta károkat. A környezetvédő csoportok elsősorban azt szeretnék elérni, hogy a Föld államai fogják vissza károsanyag-kibocsátásukat. Ezzel szemben a z Egyesült Államok nem ismeri el az Unesco hatáskörét a kérdésben, és a globális felmelegedés elméletét bizonyítatlan elméletnek tartja.

A veszélyeztetett területek között szerepel a nagy ausztrál korallzátony, amit az óceán savtartalmának megváltozása fenyeget, a melegedés miatt pedig Grönland fjordjaés a Kilimandzsáró is veszélyben van.

Az épített környezetből az áradás fenyegeti a londoni Towert, Velence építményeit, Timbuktu nagy mecsetét vagy Málta történelem előtti templomát, amely az elsivatagosodásnak eshet áldozatul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik