Élet-Stílus

City & Guilds nyelvvizsgák (Pitman)

A City & Guilds nemzetközi írásbeli és szóbeli nyelvvizsgák a Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület döntése alapján nem minősülnek a továbbiakban akkreditáltnak.

Annak ellenére, hogy a nyelvvizsgák jelenleg nem akkreditáltak, a City & Guilds nemzetközi nyelvvizsgái az eddigi 5 szint helyett hat szinten elérhetőek, mostantól a régi rendszer szerint, tehát a vizsgahelyek által megválasztott tetszőleges időpontokban. Maga a nyelvvizsga csak az írásbeli részében változott lényegesen. Az írásbeli Pitman nyelvvizsga egyik legnehezebb része, az English Usage már nem szerepel a feladatok között, így csak Listening, Reading és Writing részekből áll az új írásbeli vizsga, mely során egynyelvű szótár használata megengedett.

A vizsga értékelését továbbra is angol anyanyelvű szakemberek végzik, és az eredmények 3-5 héten belül érkeznek meg. Mivel az új generációs nyelvvizsga az Európa Tanács ajánlásaihoz és a Közös Európai Referenciakerethez kíván igazodni, a City & Guilds vizsgák értékelése eltér a Pitman nyelvvizsgákétól. A legfőbb változás az, hogy a pontozáson alapuló értékelés mellett „First Class Pass”, „Pass”, „Narrow Fail” és „Fail” leírásokkal, globális módon is értékelik, hogy a vizsgázó eléri-e az adott európai szintleíráson alapuló teljesítményszintet. A sikeres vizsgához szükséges ponthatárok alacsonyabbak lettek, azonban minden részfeladatban el kell érni a teljesítmény minimumot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik