Élet-Stílus

Jön a hétszemélyes Dacia kombi

Ha a gyenge minőségű kémfotóknak hinni lehet, a Dacia készít majd a hamarosan érkező kisáruszállító alapjaira épülő, három üléssoros, hétszemélyes batárt is.

A nemrég Magyarországra érkezett, dízelmotoros Logan után még idén bemutatkozik a kombi változat, majd később kisteherautó-kivitelt is bemutat az újjászületett román autómárka. A konkrét menetrend úgy néz ki, hogy hazánkban a nyugati piacoknál előbb, várhatóan idén novembertől kapható lesz a Logan kombi, míg a kisteherautó érkezését 2007 februárra tehetjük.

Kombiként 5 és 7 személyes karosszériával is kapható lesz a Logan. A plusz üléssort azért sikerül elhelyezni, mert a gyár jócskán felpumpálta a népautó méreteit. A kombiváltozat jóval magasabb a limuzinnál, és tengelytávja is hosszabb. A belső magasság annyira tágas, hogy a második üléssor fölé polcot tervez a gyár. A kombi és a kisáruszállító is aszimmetrikusan osztott hátsó ajtót kap.

A Genfben kiállított tanulmányautó nagyon hasonlít a messzi északon lencsevégre kapott modellre, így várhatóan ennek is 1700 liter körüli maximális csomagtere lesz. A kisteherautóval közös eredetről árulkodnak a csomagtartó osztottan nyitható hátsó ajtószárnyai, illetve a magasított tető is.

Hírek, érdekességek, Dacia autó tesztek – kattintson!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik