Élet-Stílus

Az Intel “Inside korszaka” után

Az Intel ma bemutatta új márka-imázsát, amely mérföldkövet jelent a vállalat történetében. Az Intel Inside korszak elmúlt, a vállalat ezután a digitális otthonokra koncentrál.

Az Intel piaci megközelítése alapvető változáson megy keresztül, amely az IntelR Centrino mobil technológia platform kifejlesztésével vette kezdetét. A cég a tavalyi évben platform-modellen alapuló belső struktúra-váltást hajtott végre, amelynek eredményeképpen négy piaci szegmensre fókuszál, melyek a következők: mobil technológia, digitális otthon, vállalati megoldások és egészségügy. Az Intel bejelentette továbbá, hogy 2006 elején Intel Viiv néven új platformot dob piacra a digitális otthonok számára.

Többek között új logót kap az Intel Viiv és az Intel Centrino mobil technológia. Az egyes processzorok, lapkakészletek, alaplapok és más Intel technológiák márkajelzései is új stílust öltenek. Minden egyes terméklogó magába foglalja az új Intel logót.

“Az Intel egyike a világ legértékesebb márkáinak, és célunk, hogy vállalat fejlődésével párhuzamosan a márkanév értéke is folyamatosan növekedjen” – mondta Eric Kim, az Intel alelnöke, az Értékesítési és Marketing Csoport ügyvezető igazgatója. “Ez a fejlődés lehetővé teszi az Intel számára, hogy a felhasználók még tudatosabb képet alakítsanak ki a márkáról, erősebb érzelmi kötődés alakuljon ki, így még erősebb pozíciót vívhatunk ki magunknak a piacon.” – tette hozzá.

A változtatások nem csak a jól ismert, 1991 óta használatos Intel Inside logót, hanem az eredeti, az “e” betűt lentebb csúsztatva tartalmazó Intel logót is érintik, amelyet a Szilícium Völgy két meghatározó alakja, Robert Noyce és Gordon Moore 37 évvel ezelőtt, “integrált elektronikai” vállalatuk megalapításakor alkotott.
Az új márkajelzés az Intel jelentős múltjára alapozva kombinálja a két szimbólum (azaz a régi logók) erejét, ugyanakkor a vállalat új fejlődési irányait is mutatja. Ezzel egy időben a szlogen is változik: “Intel. Leap ahead.” Ez az Intel egyedi jelmondata, amely remekül kifejezi: mi az, ami az Intelt, mint vállalatot vezérli, illetve mi az, ami az Intel segítségével válik lehetővé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik