Élet-Stílus

Ismét aratott a Grimm Budapesten

Ezen a héten is Terry Gilliam filmjére vettek a legtöbb jegyet a bubapesti mozikban. A heti nézőszám még mindig 100 ezer felett volt, így a hosszú nézőasszály után ismét szebben csilingeltek a mozipénztárak.

Hetes lista


1. Grimm
2. Elizabethtown
3. Halott menyasszony
4. Zorró legendája
5. Doom
6. Egy szoknya, egy nadrág
7. Csodacsibe
Forrás:Filmforgalmazók Egyesülete

Míg a Gilliam rémmeséje 16 443 mozijegyvételével második hete vezeti a mozis toplistát, addig Cameron Crowe (Vanília égbolt, Majdnem híres) Elizabethtownja csak most debütált. A heti 9860 nézőszám mindenesetre egy erősebb héten dobogót sem jelentene, most azonban ezüstérmet hozott. A bronzérem is szépen csillog Tim Burton filmjének. A Halott menyasszony című animációs filmre ugyanis 8794 jegyet adtak el egy hét alatt. A forgalmazási adatok ezen a héten némileg meglepő módon azt mutatják, hogy a három vezető film egyáltalán nem tömegfilmnek készült.

Nem úgy mint a hetes lista többio szereplője. A harmadik hete futó Zorró legendája (7659 néző), a két hete vetített számítógépes mészárszékből készült Doom (7487 néző), az egy hónapja arató magyar újrafilm, az Egy szoknya, egy nadrág (7450 néző), valamint a premier előtt bemutatott Csodacsibe (7285) között mindössze párszáz eladott jegy a különbség. Az mindenesetre látszik, hogy az amerikában csúcsokat döntő Csodacsibe nálunk is jelentős nézőt fog behozni egy teljes értékű héten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik