Sport

Ungvári januárban is megbukott a doppingvizsgálaton

A Hungária Kupa után pozitív tesztet produkáló cselgáncsozó már januárban, Bakiban is fennakadt egy vizsgálaton.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a cselgáncssportág hazai történelmében példátlan esetre derült fény: a Hungária Kupán a 73 kilogrammosok között aranyérmet szerző, az olimpiai kvalifikációban bízó Ungvári Attila fennakadt a doppingteszten.

A szervezetében elavult teljesítményfokozót találtak, az anabolitikus szteroidok közé tartozó sztanozolt. A Magyar Judó Szövetség most közölte, Ungvári január közepén, a baki világkupa utáni doppingvizsgálaton is pozitív mintát szolgáltatott.

Dr. Hidas Péter, a válogatott keretorvosa, az európai szövetség orvosi bizottságának tagja is megerősítette, hogy nem “divatos” teljesítményfokozóról van szó:

“Ez egy 30 éves szer, annak idején a sprinter Ben Johnson bukott le vele. Nem tudom elhinni, hogy Attila élt volna ilyesmivel” – mondta a szakember.

“Mind Ungvári Attila, mind a Magyar Judo Szövetség kérte a B-próba elvégzését, ennek eredménye 2-3 hét múlva lesz meg” – tájékoztatta az MTI-t a szövetség, amelynek illetékesei elmondták, soha nem fordult még elő a sportágban ilyen eset, hiszen az nem doppingérzékeny.

A szövetség kiáll a doppingmentes sport mellett, összesen kilenc válogatottnál történt az elmúlt időszakban mintavétel. A szervezet tárgyalja majd szerdai elnökségi ülésén az ügyet, a fegyelmit később folytatja le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik