Belföld

Félmilliárdot kaszált Giró-Szász volt cége a Miniszterelnökségtől

Újabb közbeszerzési siker.

560 millió forintos szerződést kötött a Miniszterelnökség a Giró-Szász András egykori kormányszóvivő által alapított Strategopolisszal.

Az augusztus végén meghirdetett szakértői tenderre a Giró-Szász által februárban eladott Strategopolis Stratégiai Elemző és Kommunikációs Tanácsadó Kft. volt az egyetlen jelentkező, és pontosan a becsült összegért vállalták, hogy segítik a tárcát a 2020-ig tartó uniós pénzügyi ciklusban – mutat rá a hvg.hu. A fő feladatuk, hogy támogassák a kancelláriát az uniós források felhasználásának, illetve a fejlesztéspolitikai intézményrendszer tevékenységének monitorozásában.

A Strategopolis korábban gyakran indult közbeszerzéseken a kormányhoz közel álló Századvég Politikai Iskola Alapítvánnyal és a hozzá kapcsolódó Századvég Gazdaságkutató Zrt-vel. Emellett a Miniszterelnökség, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Országgyűlés Hivatala által kiírt közbeszerzéseken is nyertes volt.

Giró-Szász februárban adta el a céget Mechler Márk ügyvédnek. A vevő 2014-ben a Földművelésügyi Minisztériummal kötött határozatlan idejű szerződést kiemelt ügyek jogi képviseletére, havonta egymillió forintért. 2015-ben több eseti megbízást is kapott a tárcától, általában 750-925 ezer forintos megbízási díjért. Tagja annak az ügyvédi konzorciumnak is, amely csaknem ötmilliárd forint értékben kapott megbízást az állami Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft-től.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik