Közélet
AppleMark

Giró-Szász visszavette a cégét és máris kapott egy 140 milliós állami megbízást

24.hu
24.hu

2015. 12. 05. 17:53

A közbeszerzést még júliusban nyerte el a Strategopolis, amikor Giró-Szász András éppen államtitkár volt.

Alig ült vissza az államtitkári székből cége, a Strategopolis Kft. élére Giró-Szász András, rögtön 140 millió forintnyi közbeszerzési megbízás hullott az ölébe – írja a Magyar Nemzet. A cég egy háromrészes pályázat keretében a Miniszterelnökségnek készíthet tanulmányokat az információs társadalomról, a kormányzati célok és a fejlesztéspolitika összhangjáról, valamint a pályázati konstrukciók kiírási hatékonyságának javításáról.

A megbízást júliusban nyerte a cég, ekkor épp nm volt tulajdonos Giró-Szász, aki attól függően adta-vette a céget az elmúlt években, hogy volt-e kormányzati feladata. Legutóbb november elején – azután, hogy lemondott a kormányzati kommunikációért felelős államtitkári posztról – szerzett 70 százalékos tulajdonrészt. Ugyanakkor két nappal a tulajdonrész bejegyzése után Orbán Viktor főtanácsadója lett.

A Magyar Nemzet arról is ír, hogy a Századvég 230 millió forint összértékű, négyrészes pályázaton nyújtott be nyertes ajánlatot, 80 millió forintért készítenek a Miniszterelnökség számára tanulmányt a versenyképesség és a humán tőke fejlesztéseinek értékeléséről. A Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. idén közel bruttó kilencmilliárd forintnyi állami és önkormányzati megbízást nyert el közbeszerzési eljárásokon.

Hamarosan egyébként mindenki számára megismerhető lesz, milyen munkát végez a Századvég, mert a Miniszterelnökségnek ki kell adnia azt a több tízezer oldalnyi tanulmányt, amit még az előző ciklusban négymilliárd forintért rendeltek a cégtől.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.