Belföld

Kósa a kvótaperről: Soros

Az Európai Bíróság megnyitotta az utat az Európai Bizottságnak a Soros-terv végrehajtására

– jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a kvótaperben a magyar és a szlovák keresetet elutasító európai bírósági ítéletre reagálva.

Szijjártó: Ez felháborító!
A politika megerőszakolta az európai jogot és az európai kultúrát. Megnyilatkozott a külügyminiszter a bírósági döntésről.

A Soros-terv lényege, hogy az Európai Uniót nyitva kell tartani a menekültek előtt, évi egymillió bevándorlót kell befogadni – mondta Kósa Lajos, hangsúlyozva: Magyarország ezt élesen ellenzi, mert ez veszélyezteti az európai nemzetek érdekeit, az európaiak biztonságát.

Magyarország ragaszkodik a határok védelméhez

– tette hozzá.

A frakcióvezető szerint az Európai Bíróságon politikai döntés született a kvótaperben, ám “a jogi küzdelem egyáltalán nem zárult le, sőt csak most kezdődik”, Magyarország ugyanis nem akar a kötelező betelepítési kvóta alapján egyetlen menekültet sem fogadni.

Azt is mondta, hogy még meg sem száradt a tinta a bírósági ítéleten, a Politico brüsszeli hírportál már arról számolt be, hogy az Európai Bizottság a kvóták duplázását tervezi.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik